Fordømmer løslatelsen av HIV-smitterne

Foreldrene til de smittede barna er forferdet over at de seks ble løslatt i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Familiene til barna som ble smittet av HIV-viruset ved et sykehus i Libya, er forferdet over at helsearbeiderne nå er løslatt.

De fem bulgarske sykepleierne og en palestinsk lege med bulgarsk statsborgerskap ble fløyet tilbake til hjemlandet i går.

- Vi fordømmer løslatelsen og er dypt skuffet over at den bulgarske presidenten er så urimelig og viser så lite respekt, skriver den libyske foreningen for de HIV-smittede barna i en pressemelding til AP.

Da de seks ankom Bulgaria i går, fikk de alle benådning av president Georgij Parvanov. Flyet som brakte dem fra Libya til Bulgaria var sendt av Frankrikes president, Nicolas Sarkozy.

Helsearbeiderne ble opprinnelig dømt til døden for å ha smittet 426 barn med hiv på et sykehus i Benghazi i Libya på 1990-tallet.

I forrige uke omgjorde en ankedomstol dommen til livsvarig fengsel, og Libyas utenriksminister Abdel-Rahman Shalqam åpnet for utlevering til Bulgaria.

Kunngjøringen til de libyske familiene oppfordret Intepol til å arrestere helsearbeiderne igjen i Bulgaria, «slik at de kan sone resten av straffene sine i fengsel».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer