Fordømmer politiets biljakt

Taxi-næringen i Norge fordømmer Oslo-politiets håndtering av biljakten i natt der to personer ble drept. Blant de to var en drosjesjåfør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etter vår oppfatning burde denne biljakten vært avbrutt umiddelbart, sier formann i Oslo Taxi, Viggo Johansen.

Etter hva han har forstått startet det hele med en mistanke om promillekjøring av en bilfører. Da sjåføren ikke stanset, men satte opp farten og kjørte mot kjøreretningen, la politiet seg etter.

- Utgangspunktet for denne biljakten var ikke noe ran eller alvorlig voldshandling. Da kan man ikke starte opp en biljakt med store hastigheter i Oslo sentrum. Det er veldig kritikkverdig, sier Johansen.

- Betyr det at det er i orden med biljakter bare den kriminelle handlingen er alvorlig nok?

- Vi så ingen grunn til at politiet startet nattens biljakt, og vår generelle mening er at politiet ikke skal starte biljakter i sentrum i det hele tatt.

Mange ute

Johansen minner om at det er flere trafikanter i gatene selv om det er om natt. Biljakten i natt startet i 4-tida.

- Da er det mange mennesker i gatene som kommer fra restaurantene som stenger. Derfor tar vi blant annet sterk avstand fra den beslutningen som ble tatt om å starte en biljakt. Det er veldig kritikkverdig, sier en opprørt og nedbrutt Johansen.

Oslo Taxi har bedt politiet om å melde fra til dem ved spesielle henvendelser, f. eks en biljakt. På den måten kan drosje-selskapet varsle sine biler og be dem være forsiktige.

- Etter hva jeg er kjent med nå, ga ikke politiet oss noe beskjed om at en biljakt var på gang i sentrum i natt, sier formannen i Oslo Taxi, Viggo Johansen.