Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fordømmer publiseringen av Muhammed-tegningene

Snakket med pressen etter Bhattis fengslingsmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter fengslingsmøtet til Arfan Bhatti i Oslo tingrett snakket Bhatti-venn Ubaydullah Hussain med mediene i ettermiddag.
Der ble den tidligere lederen av Profetens Ummah spurt om massakren mot Charlie Hebdo i Paris forrige onsdag.

- Alle er enige om at dette er ikke ytringsfrihet, dette er krenkelse av religionen. Jeg fordømmer enhver person eller media som publiserer dette, sier Hussain.

Hussain sa også til mediene at de som trykker karikaturer av profeten Muhammed fortjener dødsstraff, ifølge sharialovene.

- Det er bred enighet om hvilke konsekvenser dette har under sharialovgivningen, sier Hussain.

På spørsmål fra Dagbladet om sharia krever dødsstraff, svarer han:

- Selvfølgelig. Riktig. Det gjelder å krenke alle profeter. Vi forventer at folk respekterer vår religion, sier Hussain.

En rekke norske medier har publisert karikaturtegningene til Charlie Hebdo i etterkant av angrepet i Paris. På spørsmål om det betyr at norsk presse har gjort seg fortjent til angrep, sier Hussain:

- Det er å legge ord i munnen på meg. Norsk presse er med på å publisere og skape mer hat mellom muslimer og ikke-muslimer, sier Hussain.

Arfan Bhatti ble framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett i dag.

Etter vel to år i Pakistan kom islamisten Arfan Bhatti (37) til Norge onsdag ettermiddag. Han ble umiddelbart pågrepet av politiet på Gardermoen, på bakgrunn av en pågripelsesbegjæring fra 2013.

Politiet mener den fryktede islamisten skal unndra seg straff, og ønsket derfor å framstille ham for varetekt.

Politiadvokat Trine Dyngeland ba om fire ukers varetektsfengsling av Bhatti, uten restriksjoner.

Bhatti erkjenner ikke straffskyld i saken, og ønsket ikke å la seg fotografere i forbindelse med fengslingsmøtet, opplyste hans advokat John Christian Elden.

Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media