Forsvarsminister Bjørn Arild Gram:

Fordømmer Rødt-kommentar

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) fordømmer Rødt-politiker Synne Høyforsslett Bjørbæks omtale av Nato som en «morderbande». Frp-leder Sylvi Listhaug er misfornøyd med statsrådens svar.

FORDØMMER: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) fordømmer Rødt-politikere Synne Høyforsslett Bjørbæks omtale av Nato. Foto: Kristin Svorte
FORDØMMER: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) fordømmer Rødt-politikere Synne Høyforsslett Bjørbæks omtale av Nato. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I mai omtalte Rødt-politiker Synne Høyforsslett Bjørbæk Nato som en «morderbande» i en Facebook-kommentar. Nå møtes kommentaren med krass kritikk fra forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

«Jeg er dypt uenig i omtalen av Nato som en 'morderbande'. Dette er en uriktig og meningsløs påstand som det er all grunn til å ta sterkt avstand fra», skriver Gram. Uttalelsen kommer som et svar på Frp-leder Sylvi Listhaugs skriftlige spørsmål til forsvarsministeren.

Dagbladet har vært i kontakt med Forsvarsdepartementet som henviser til Grams svar på det skriftlige spørsmålet, og opplyser at de ikke har noe mer de ønsker å tilføye på nåværende tidspunkt.

Nato-motstander

Dagbladet har også vært i kontakt med Bjørbæk, som henviser til et Facebook-innlegg om reaksjonene på «morderbande»-kommentaren. I innlegget erkjenner Bjørbæk at kommentaren antakeligvis ikke var i henhold til parlamentarisk språkbruk.

«La meg slå det fast, min bemerkning omhandler ikke veteraner eller ansatte i Forsvaret, som jeg ikke har noe annet enn respekt for. Jeg er imidlertid motstander av Nato og den rollen alliansen spiller i verden», skrev hun i Facebook-innlegget som ble delt 31. mai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer