Aleksej Navalnyj

Fordømmer Russland

USA kommer med en kraftig irettesettelse til russiske myndigheter for den harde framferden mot demonstranter som krever at Aleksej Navalnyj løslates.

RUSSLAND: Over 40 000 demonstrerte til støtte for opposisjonslederen Aleksej Navalnyj. Video: NTB / Twitter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- USA fordømmer sterkt bruken av harde taktikker mot demonstranter og journalister denne helgen i byer over hele Russland, sier utenriksdepartementets talsperson Ned Price i en uttalelse.

- Vi ber om at russiske myndigheter løslater alle dem som ble arrestert for å ha brukt sine universelle rettigheter, samt at Aleksej Navalnyj løslates umiddelbart og betingelsesløst, tilføyer Price.

Den russiske regimekritikeren er varetektsfengslet i Russland for brudd på meldeplikten. Politiet gikk hardt til verks mot demonstranter i Moskva og arresterte over 2.600 mennesker som protesterte mot regjeringen i byer over hele Russland lørdag.

Den fengslede opposisjonslederen Aleksej Navalnyj hadde oppfordret folk til å demonstrere mot president Vladimir Putin. Blant dem som ble arrestert, var hans kone Julija Navalnaja, som i likhet med mange andre demonstranter ble løslatt i løpet av dagen.

England fordømmer

Også Englands utenriksminister Dominic Raab fordømmer «russiske myndigheters bruk av vold mot fredelige demonstranter og journalister», og ber om at alle som er anholdt etter demonstrasjonene slippes fri. Det skriver Sky News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer