Fordømmer sin nye regjering

Eksil-irakerne Umer Ballo, Jassim og Hassan Alrihani i Oslo har ingen tro på den nye irakiske regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Administrator Paul Bremer forlot i går Irak, og overlot det formelle styret til den irakiske overgangsregjeringen. Eksil-irakere Dagbladet snakket med i Oslo i går, mener den nye regjeringen vil lide samme skjebne som Saddam Husseins regime.

Dagbladet møter de tre eksil-irakerne på kafé i Oslo i går - dagen da USA formelt overførte suverenitet til statsminister Iyad Allawis regjering.

-  Denne regjeringen har ingen respekt blant irakere fordi den er satt sammen av nikkedokker som gjør det USA ber dem om, sier Alrihani (39).

-  Allawis regjering vil aldri fungere. Misnøyen mot den er så stor at motstanden mot den vil bare øke med tida. Denne regjeringen vil lide samme skjebne som Saddams regime, den vil bli knust, sier sjiamuslimske Jassim (25), som ikke ville stå fram med fullt navn.

Informatikkstudenten Umer Ballo (23) mener USA har en skjult agenda og setter spørsmålstegn ved amerikanernes motiver for å invadere hjemlandet hans.

-  Amerikanerne er ikke interessert i å bygge demokrati i Irak. Hadde det vært tilfelle, så hadde de latt oss velge den nye regjeringen. De er i Irak bare for å sikre seg kontroll over irakisk olje, sier Ballo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer