TRUFFET: Helsearbeidere fra Det internasjonale røde kors bærer et såret barn på sykehuset Puthukkudiyiruppu i Vanni. Sykehuset er angrepet tre ganger på kort tid. Bilde er tatt 29. januar, før angrepene. Foto: EPA/STR/Scanpix
TRUFFET: Helsearbeidere fra Det internasjonale røde kors bærer et såret barn på sykehuset Puthukkudiyiruppu i Vanni. Sykehuset er angrepet tre ganger på kort tid. Bilde er tatt 29. januar, før angrepene. Foto: EPA/STR/ScanpixVis mer

Fordømmer skyting mot sykehus

Minst åtte mennesker drept på Sri Lanka i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Internasjonale hjelpeorganisasjoner er sjokkert over at regjeringshæren på Sri Lanka har skutt med kanoner mot et sykehus i et opprørskontrollert område. Minst åtte mennesker skal ha blitt drept i skytingen.

UNICEF sa mandag at organisasjonen har fått bekreftet at sykehuset i Pudukudirippu, 385 kilometer nordøst for Colombo, ble beskutt to ganger søndag kveld. Den andre beskytningen rammet en overfylt barneavdeling, opplyser organisasjonens talsmann James Elder.

P Varathan, som er lege ved sykehuset, opplyser i et telefonintervju at to mennesker ble drept i det første angrepet og seks i det andre. Over 20 ble såret.

Men den srilankiske hærens talsmann general Udaya Nanayakkara benekter at regjeringens styrker hadde skutt mot sykehuset i Pudukudirippu.

- Vi har ingen grunn til å angripe dette hospitalet, framholdt han mandag.

Ifølge en kunngjøring fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen ICRC huser sykehuset mer enn 500 pasienter.

- Sårede og syke, medisinsk personale og medisinske institusjoner er beskyttet av folkeretten, understreker ICRCs talsmann Paul Castella.

Militære fagfolk venter at kampene nordøst på Sri Lanka vil bli trappet opp de neste dagene, og at regjeringsstyrkene vil forsøke å innta den tamilske LTTE-geriljaens siste store støttepunkt, distriktet Mullaitivu. Over 75.000 mennesker er drept i løpet av 26 år med krig på Sri Lanka.

(NTB)


REGJERINGSHÆREN: De siste ukene har regjeringshæren drevet den tamilske LTTE-geriljaen fra skanse til skanse i områdene nord på Sri Lanka. Det er ikke klart hvem som står bak angrepene på sykehuset. Foto: EPA/STR/Scanpix
REGJERINGSHÆREN: De siste ukene har regjeringshæren drevet den tamilske LTTE-geriljaen fra skanse til skanse i områdene nord på Sri Lanka. Det er ikke klart hvem som står bak angrepene på sykehuset. Foto: EPA/STR/Scanpix Vis mer