Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fordummer debatten

Siv Jensen, finanspolitisk talskvinne i Frp, blir både oppgitt og forbannet over Schjøtt-Pedersens regnestykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er da ikke så stokk dumme at vi tror staten kan drives på luft og kjærlighet. Vi ser behovet for å finansiere en del fellesutgifter, men vil gjøre det på en annen måte en med dagens skattesystem.

Regnestykket til Schjøtt-Pedersen er hårreisende, og fordummer debatten, freser Siv Jensen.

Hun legger til at Frp i sitt alternative statsbudsjett for inneværende år foreslo skatte- og avgiftsletter på 28 milliarder kroner. I tillegg ser de for seg et endret skattesystemet, blant annet med en egen helse- og pensjonspremie.

- Vi tror skattevilligheten øker når folk vet hva penga går til, sier Jensen.

- Så du kjenner ikke igjen tallene?

- Joda, jeg kjenner igjen noen av dem. Problemet er at departementet i beste, eller kanskje verste, fall har unnlatt å se helheten i Frps politikk. De har plukket ut elementer i partiprogram og alternativt statsbudsjett, og endt opp med et regnestykke som ikke henger på greip, sier Jensen, rystet over at finansministeren har fått administrasjonen til å bergene dette.

- Det er direkte trist at Schjøtt-Pedersen bruker departementets ressurser til forfalskning av Fremskrittspartiets politikk. Jeg tar sterk avstand fra en slik bruk av byråkratiet, sier Jensen.