«Foregår det noe vi kunne lage media på?»

Audun Lysbakken og Kirsti Bergstø SMS-et om selvforsvarspengene i oktober i fjor.

TRAKK SEG: Etter å ha offentliggjort 11 nye eposter og tre SMS-er på en pressekonferanse i dag, informerte Audun Lysbakken om at han trekker seg som statsråd.
 


 


Foto: Berit Roald / Scanpix
TRAKK SEG: Etter å ha offentliggjort 11 nye eposter og tre SMS-er på en pressekonferanse i dag, informerte Audun Lysbakken om at han trekker seg som statsråd. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter å ha offentliggjort 11 nye eposter og tre tekstmeldinger på en pressekonferanse i dag, sa Audun Lysbakken at han trekker seg som barne- likestillings og inkluderingsminister.

Lysbakken har tidligere nektet å fortelle hva han visste om den kontroversielle tildelingen på 154 000 kroner til Jenteforsvaret, som da var en undergruppe av SVs ungdomsparti (SU).

«Hva skjer?» Tekstmeldingene viser at han allerede i oktober fikk beskjed om at SUs undergruppe trolig ville få en del av selvforsvarspotten.

31.10.2011 klokka 12:16 sendte ministeren følgende SMS til statssekretær Kirsti Bergstø:

«Hva skjer med pengene vi har bevilget til feministisk selvforsvar? Foregår det noe vi kunne lage media på?».

Bergstø svarte klokka 12:52: «Sjekker hvor saken står, trur midlene blir delt på Sør-Trøndelag og SU. Begge var seint ute. Bør absolutt være med i pakka. Begravelsen i Bodø blir forresten på fredag.»

- Burde reagert Lysbakken sa på pressekonferansen at han burde ha reagert da han skjønte at SU trolig ville bli tildelt midler.

- Jeg burde ha reagert på at SU var en av søkerne, det gjorde jeg ikke. Jeg burde selvsagt ha reagert, sa Lysbakken.

Interne dokumenter har tidligere avdekket at det var statssekretær Kirsti Bergstø, tidligere SU-leder, som var pådriveren bak å gi Jenteforsvaret pengestøtte.

Den tredje tekstmeldingen som ble offentliggjort i dag er fra september i fjor, sendt fra Ebba Boye, nestleder i SU, til Kirsti Bergstø:

«Hei Kirsti! Jeg har veldig lyst å snakke litt med deg om SUs søknad omselvforsvar skolen. Må innrømme at jeg trodde det var ordnet for lenge siden, men ser nå at det haster med å ta litt grep om søknaden. Supert om du kan ringe meg når du har mulighet. Klem fra Ebba»

Fortsetter gransking Dette er andre gang Lysbakken legger fram dokumenter i den såkalte selvforsvarssaken, etter at Dagbladet avslørte den kontroversielle tildelingen i januar.

Sist hevdet han at all dokumentasjon var lagt fram, men to dager seinere kunne Dagbladet avsløre at dette ikke var tilfellet. Kontroll- og konstitusjonskomiteen har nå innledet en gransking av saken.

Granskingen vil fortsette selv om Lysbakken har trukket seg, opplyste flere av komiteens medlemmer til Dagbladet tidligere i dag.