Foreldelsesfristen for drapssaker kan bli fjernet

Forslaget skal behandles i dag.

LEVERTE INN: Per Sandberg (Frp), leder av justiskomiteen, var den som leverte inn forslaget skriftlig. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
LEVERTE INN: Per Sandberg (Frp), leder av justiskomiteen, var den som leverte inn forslaget skriftlig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et forslag fra Frp kan torsdag føre til at foreldelsesfristen for drapssaker blir opphevet i Stortinget. Forslaget innebærer at fristen fjernes med øyeblikkelig virkning.

- Alle enige Forslaget ble levert inn skriftlig av Frps Per Sandberg, leder av justiskomiteen, og står oppført som sak nummer ni på dagsordenen, skriver VG.

- Det vi nå gjør er det samme som alle partier på Stortinget er enige om, nemlig å fjerne fristen for foreldelse av straffansvaret, sier Per Sandberg.

Både justis -og beredskapsminister Grete Faremo (Ap) og Høyres justispolitiske talsmann, Anders Werp, har tidligere sagt offentlig at de ønsker å fjerne fristen.

Sandberg forventer derfor at et enstemming storting slutter seg til forslaget.

Terrorlovgivningen Stortinget skal torsdag behandle en rekke endringer i straffeloven, blant annet terrorlovgivningen, og dermed har det vært anledning til å fremme andre forslag til endringer.

I dag er foreldelsesfristen for drapssaker 25 år etter at handlingen skjedde.

En rekke alvorlige saker nærmer seg nå fristen, den mest kjente er Therese-saken fra Drammen, der fristen utløper 3. juli. Dette er bakgrunnen for at Frp ønsker å få til en endring raskt.

(NTB)