Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forelder skulle lage slush: 15 danske barneskoleelever innlagt etter å ha drukket kjølevæske

- Det er en forferdelig hendelse. Dette skal ikke kunne skje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var klokka 13.14 i dag at dansk politi fikk melding om at 15 sjetteklasseelever ved Midtbyskolen i Horsens ved en forveksling hadde kommet til å drikke kjølevæske.

- Elevene er kjørt til Horsens sykehus for behandling. Foreldrene til barna oppfordres til å kontakte Midtbyskolen, samt eventuet følge med på kommunens og skolens nettsider, sier Lars Grønlund, vaktsjef i Sydøstjyllands Politi, i pressemeldingen.

Elevene skal ha trodd de drakk slush, men reagerte da det smakte uvant.

- Det har skjedd en forveksling mellom saft og kjølevæske, sier Tanja Nyborg, direktør for utdannelse og arbeidsmarked i Horsens kommune, til den danske avisa BT.

Ingen alvorlig skadd

Hun forteller at det var en av elevenes foreldre som hadde tilbudt seg å komme med mat og drikke til dagens siste skoletime. Men da elevene hadde fått servert det som skulle være saft, eller slushice, var det en av elevene som reagerte på smaken.

- Personalet fant ut at det ikke skulle drikkes, og at det hadde blitt blandet ut med kjølevæske. De har ringt 112, og alle barna som kan ha fått i seg kjølevæsken er kjørt til sykehuset, sier Nyborg til avisa.

Politiet i Sydøstjylland opplyser torsdag kveld at 14 av barna fortsatt er innlagt til observasjon eller behandling, skriver NTB. Elevene er innlagt på sykehus i Kolding, Viborg og Skejby.

- Ingen er alvorlig skadd, og vi venter heller ikke at uhellet vil føre til varige men for noen av elevene, heter det i en pressemelding fra politiet.

- Forferdelig

Overfor BT kan hun ikke si om noen av barna har blitt alvorlig syke, men i en uttalelse til TV 2 Østjylland beskriver hun det hele som en forferdelig hendelse:

- Det er en forferdelig hendelse. Dette skal ikke kunne skje. Politiet undersøker nå omstendighetene, men vi tar utgangspunkt i at det er snakk om et uhell.

Nyborg sier at foreldrene til alle de berørte barna har blitt kontaktet.

- Dersom man som forelder ikke har hørt fra skolen, så er ikke barnet ditt berørt. 112 ble ringt umiddelbart, og vi kontaktet giftlinjen. Barna skal ikke ha drukket så mye kjølerveske at noen av dem er i livsfare, sier Nyborg til kanalen.

Det foreligger så langt ikke nærmere opplysninger om barnas tilstand.

- Politiet er på stedet for å få avklart hendelsesforløpet, og politiet har per nå ingen ytterligere kommentar til forløpet, sier politivaktsjef Grønlund.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media