Foreldre anmelder Lønning

Per Ståle Lønning blir politianmeldt etter det direktesendte intervjuet med gisseltakeren i Hjelmeland barnehage i programmet Sentrum på TV 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er noen av foreldrene til barnehagebarna og en av de ansatte i barnehagen som anmelder Lønning. Foreldrene mener Lønning satte liv og helse i fare.

Høyesterettsadvokat Atle Helljesen, som har utarbeidet anmeldelsen, tror direktesendingen kan ha vært med på å forlenge gisselsituasjonen.

- Dette er svært alvorlig. Hvis gisseltakeren følte han måtte holde igjen gislene til sendetidens start, selv om dramaet i realiteten var over, betyr det at Lønning har vært med på å forlenge situasjonen, sier Helljesen til guiden.no.

Han understreker dessuten at hans klienter ønsker en prinsippavgjørelse om hvilket ansvar media har i slike saker. - Dessuten går anmeldelsen på at Lønning satte liv og helse i fare, sier Heljesen til guiden.no.

Informasjonsdirektør i TV2, Rune Inderøy, reagerer på at foreldrene ønsker å bruke penger og energi på å politianmelde saken.

- Jeg betrakter det som en interessant pressefaglig debatt, men syns det er synd at politiet skal bruke ressurser på saken, sier Inderøy til guiden.no.

Han påpeker også at politiets operasjonsleder i ettertid har gitt uttrykk for at saken ble løst raskere ved Lønnings hjelp.

- Nå lar vi politiet etterforske, og ser hva som skjer, sier Inderøy, og sier TV2 tar saken med knusende ro.

(Dagbladet.no)