Foreldre behandlet hjernehinnebetennelse med chili og hvitløk. Nå er de funnet skyldig i sønnens død

- Noen ganger er ikke kjærlighet nok, sier aktor om foreldrene som sviktet sønnen da han var svært syk.

PÅ VEI INN I RETTSALEN: David Stephan og Collet Stephan ankommer her rettsalen i Lethbridge, Alberta i Canada. De er nå dømt for omsorgssvikt overfor sin sønn, som døde av en hjernehinnebetennelse. Foto: THE CANADIAN PRESS / David Rossiter / NTB Scanpix
PÅ VEI INN I RETTSALEN: David Stephan og Collet Stephan ankommer her rettsalen i Lethbridge, Alberta i Canada. De er nå dømt for omsorgssvikt overfor sin sønn, som døde av en hjernehinnebetennelse. Foto: THE CANADIAN PRESS / David Rossiter / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et foreldrepar fra Cardston County i Canada, David Stephan (32) og Collet Stephan (36) ble i går funnet skyldig i å ikke ha gitt sønnen livsviktig hjelp da han led av hjernehinnebetennelse.

18 måneder gamle Ezekiel døde i mars 2012. Aktor i saken, Lisa Weich, sier den alvorlige omsorgssviktsaken er «veldig trist».

- De elsket utvilsomt barnet sitt, men noen ganger er ikke kjærlighet nok, sa aktor etter at dommen falt i går.

CBC News skriver at foreldrene mente at sønnen hadde krupp eller influensa. Ettersom foreldrene trodde på naturmedisin, behandlet de sønnen bare med chili, hvitløk, løk og pepperrot og naturmedisin som skulle hjelpe til med å styrke immunforsvaret hans.

Sluttet å puste Etter at Ezekiel hadde vært syk en stund, sluttet han å puste og paret ringte «911». Ezekiel ble i all hast kjørt til sykehuset i Cardston, og ble seinere flydd til Alberta Children's Hospital i Calgary.

- Da han var syk, ga vi ham et ekstrakt av oliventrerot, sa faren i et politiavhør.

Videre i politiavhør, fortalte ekteparet om deres tro på naturmedisin, og at de ikke trodde på konvensjonell medisin, ifølge CBS News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer