Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Foreldre behandlet hjernehinnebetennelse med chili og hvitløk. Nå er de funnet skyldig i sønnens død

- Noen ganger er ikke kjærlighet nok, sier aktor om foreldrene som sviktet sønnen da han var svært syk.

PÅ VEI INN I RETTSALEN: David Stephan og Collet Stephan ankommer her rettsalen i Lethbridge, Alberta i Canada. De er nå dømt for omsorgssvikt overfor sin sønn, som døde av en hjernehinnebetennelse. Foto: THE CANADIAN PRESS / David Rossiter / NTB Scanpix
PÅ VEI INN I RETTSALEN: David Stephan og Collet Stephan ankommer her rettsalen i Lethbridge, Alberta i Canada. De er nå dømt for omsorgssvikt overfor sin sønn, som døde av en hjernehinnebetennelse. Foto: THE CANADIAN PRESS / David Rossiter / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et foreldrepar fra Cardston County i Canada, David Stephan (32) og Collet Stephan (36) ble i går funnet skyldig i å ikke ha gitt sønnen livsviktig hjelp da han led av hjernehinnebetennelse.

18 måneder gamle Ezekiel døde i mars 2012. Aktor i saken, Lisa Weich, sier den alvorlige omsorgssviktsaken er «veldig trist».

- De elsket utvilsomt barnet sitt, men noen ganger er ikke kjærlighet nok, sa aktor etter at dommen falt i går.

CBC News skriver at foreldrene mente at sønnen hadde krupp eller influensa. Ettersom foreldrene trodde på naturmedisin, behandlet de sønnen bare med chili, hvitløk, løk og pepperrot og naturmedisin som skulle hjelpe til med å styrke immunforsvaret hans.

Sluttet å puste Etter at Ezekiel hadde vært syk en stund, sluttet han å puste og paret ringte «911». Ezekiel ble i all hast kjørt til sykehuset i Cardston, og ble seinere flydd til Alberta Children's Hospital i Calgary.

- Da han var syk, ga vi ham et ekstrakt av oliventrerot, sa faren i et politiavhør.

Videre i politiavhør, fortalte ekteparet om deres tro på naturmedisin, og at de ikke trodde på konvensjonell medisin, ifølge CBS News.

Ezekiels far fortale til politiet at han og hans kone var sikre på at det de foretok seg natta sønnen ble hentet av ambulansen var forsvarlig.

- Hvis jeg blir anklaget for å ha forsømt barnet mitt, vil jeg selvfølgelig nekte for det. Vi har gjort alt for sønnen vår og han har fått eksepsjonell pleie, sa faren.

Det de mente var forsvarlig, viste seg å være en alvorlig omsorgssvikt.

- Ikke lengstestraff På sykehuset ble gutten diagnostisert med hjernehinnebetennelse og sykdom i nervesystemet. 18. mars 2012 ble han erklært hjernedød, og han ble tatt av respiratoren som holdt ham i live.

I Canada kan man få fem års fengselsstraff for å ikke ha gitt nødvendig livshjelp. Shannon Prithipaul, tidligere president i foreningen for forsvarsadvokater i Canada, tror ikke foreldrene vil få en så lang straff.

I norsk rett ville et slikt tilfelle kunne ha falt inn under straffelovens § 287 første ledd bokstav a, som gjelder forsømmelse av hjelpeplikt.

Den lyder som følger:

«Med bot eller fengsel inntil 6 måneder straffes den som unnlater etter evne å hjelpe en person som er i åpenbar fare for å miste livet eller bli påført betydelig skade på kropp eller helse.»

Hele Norges coronakart