Foreldre blir nektet å anmelde barnebortføringer

Justisdepartementet har mottatt flere klager der politiet har nektet å ta imot anmeldelser om barnebortføringer. - Helt uakseptabelt, sier statssekretær i departementet.

BLE BORTFØRT: Sønnen til Eva ble bortført til Kosovo i 2008. Hun forteller at hennes lokale politidistrikt nektet å ta imot anmeldelsen om barnebortføring før det hadde gått nesten ett år. I september 2009 kom gutten tilbake til Norge ved hjelp av firmaet ABP World Group. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET
BLE BORTFØRT: Sønnen til Eva ble bortført til Kosovo i 2008. Hun forteller at hennes lokale politidistrikt nektet å ta imot anmeldelsen om barnebortføring før det hadde gått nesten ett år. I september 2009 kom gutten tilbake til Norge ved hjelp av firmaet ABP World Group. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Vi har fått inn flere klager som går på at folk ikke får anmeldt barnebortføringene til politiet, hvilket er helt uholdbart, sier Astri Aas-Hansen (Ap), statssekretær i Justisdepartementet.

- Politiet skal ta imot alle anmeldelser. Saker som gjelder barnebortføring er alvorlige og skal være høyt prioritert, sier hun.

• Les også: Sterk økning i antall bortførte barn i år

• Les også: Vil ha strengere straffer for barnebortføring

Dagbladet har snakket med flere foreldre som forteller at de har hatt problemer med å få anmeldt bortføringen av sine barn. Leder i Bortført.no, Kjell Schevik, mener dette er et gjennomgående problem.

- Fikk ikke anmeldt Norske Eva forteller at det gikk nesten ett år fra hun forsøkte å anmelde bortføringen av sin sønn, til politiet ville ta imot anmeldelsen.

- Det stod folk bak meg i køen som skulle anmelde sykkeltyverier og som fikk komme inn med én gang, mens jeg måtte vente, sier Eva.

Hennes sønn ble bortført til Kosovo i 2008. Arnstein Øyslebø fra Familiestiftelsen støtter kvinnens forklaring og opplyser at han fulgte henne til politistasjonen en av gangene hun ble avvist der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer