BARN SKADD: Åtte barnehagebarn ble skadd i en bussulykke i Nord-Sjælland Danmark i dag. En bilist som var involvert i samme ulykke omkom.
BARN SKADD: Åtte barnehagebarn ble skadd i en bussulykke i Nord-Sjælland Danmark i dag. En bilist som var involvert i samme ulykke omkom.Vis mer

Foreldre får krisehjelp etter dramatisk bussulykke

Ni barnehagebarn og fire voksne skadd etter ulykken i Danmark. En bilist omkom. 41 barn er undersøkt på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) 41 barnehagebarn satt i ulykkesbussen da den kjørte ut av veien, ned en skrent og landet på siden på en annen vei.

Det er nå bekreftet at ni barnehagebarn og fire voksne ble skadd i den dramatiske bussulykken ved Damsholtevej i Nord-Sjælland i Danmark tirsdag ettermiddag. En bilist omkom i ulykken.

Da det danske brannvesenet kom fram til ulykkesstedet, skal flere av barna ha tatt seg ut av bussen på egen hånd.

- De var stille, klynkende og frøs, forteller Beredskapssjef Jesper Djurhuus fra Rudersdal-Hørsholm Brannvesen til Extra Bladet.

Det ble sendt sju brannbilder med 22 brannmenn til ulykken.

Måtte varsle foreldrene Flere politipatruljer var i ettermiddag utsendt til Borgmester Jensens Allé på Østerbro i København, hvor barnehagen til de rammede barna holder til. Betjentene måtte orientere nervøse og sjokkerte foreldre om hendelsen, melder den danske avisen Berlingske Tidende.

Etter ulykken ble tre av de skadde barn og to voksne kjørt til Rigshospitalet i København for behandling, mens to voksne og seks barn ble kjørt til Hillerød Hospital for behandling.

- Ikke livstruende skader De hardest skadde er blitt fraktet til Rigshospitalet, får Dagbladet bekreftet fra Rigshospitalets pressevakt tirsdag kveld. Rigshospitalet kunne foreløpig ikke si noe om tilstanden til de fem ettersom samtlige pårørende først må varsles. Ingen av disse skal ha livstruende skader.

En av de skadde voksne skal være bussjåføren. Han ble sittende fastklemt etter ulykken og måtte skjæres løs.

- Alle barna og de voksne som ble kjørt til Hillerød Hospital har det godt nå. Vi mottok to voksne og seks barn med lettere skader. Samtlige har fått behandling og kan snart utskrives, forteller Inge Estrup, informasjonssjef ved Hillerud Hopsital til Dagbladet.

BUSS KRASJET: Bussen ble liggende på siden etter å ha rast ned en skrent i Nord-Sjælland, Danmark tirsdag ettermiddag. Ni barn og fire voksne ble skadd i ulykken. En bilist omkom. Foto: Liselotte Sabroe / SCANPIX
BUSS KRASJET: Bussen ble liggende på siden etter å ha rast ned en skrent i Nord-Sjælland, Danmark tirsdag ettermiddag. Ni barn og fire voksne ble skadd i ulykken. En bilist omkom. Foto: Liselotte Sabroe / SCANPIX Vis mer

Hun bekrefter at samtlige av de involverte i ulykken og deres foresatte får psykologhjelp etter det de har vært igjennom.

Alle barna undersøkt Hillerud Hospital tok dessuten imot de over 30 andre barna som var involvert i ulykken, men som ikke fikk fysiske skader. Disse barna ble fraktet i buss til Hillerud etter ulykken.

- Vi har undersøkt alle barna for sikkerhets skyld, sier Estrup.

Nå skal alle barna som var med i ulykken ha fått pizza og saft på sykehuset som plaster på såret, melder Extra Bladet.

Ulykken skjedde da en bil som kom i motgående kjøreretning, frontkolliderte med bussen under en forbikjøring, ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau. Bussen havnet utfor en skrent ved Damsholtevej, hvor det går ei bru over Istedrødvej, skriver avisen Ekstra Bladet. Veiene omkring ble sperret av etter ulykken, og 17 ambulanser og tre akuttlegebiler ble sendt til stedet, opplyser ambulansesentralen.

DRAMATISK: Flere brannbilder og ambulanser rykket til stedet hvor ulykken skjedde.
DRAMATISK: Flere brannbilder og ambulanser rykket til stedet hvor ulykken skjedde. Vis mer