Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Foreldre fikk ikke vite om overgrepssak i barnehage

Først et halvt år etter - av hensyn til etterforskning.

 STRID OM VARSLING:  Foreldre ved en barnehage i Bergen reagerer sterkt på at de ikke ble varslet om en overgrepsannmeldelse ved barnehage. - Etter samråd med politiet, sier styreren ved barnehagen. Illustrasjonsfoto: Aleksander Andersen, Aftenposten/NTB Scanpix.
STRID OM VARSLING: Foreldre ved en barnehage i Bergen reagerer sterkt på at de ikke ble varslet om en overgrepsannmeldelse ved barnehage. - Etter samråd med politiet, sier styreren ved barnehagen. Illustrasjonsfoto: Aleksander Andersen, Aftenposten/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreldre som hadde barn i en barnehage i Bergen fikk ikke vite om at en av de ansatte var anmeldt for overgrep før etter et halvt år.

Det var i fjor sommer at foreldrene til ett av barna i barnehagen anmeldte en ansatt for overgrep. Overgrepene skal ifølge politiet ha skjedd i barnehagen, skriver Bergensavisen.

Den ansatte ble seinere siktet i saken, suspendert fra jobben og deretter sagt opp. Vedkommende nekter seg skyldig og hevder at han er usaklig oppsagt. Saken har ikke vært for retten.

Først mandag 1. februar, rundt et halvt år etter at anmeldelsen kom, ble de øvrige foreldrene i barnehagen informert på et ekstraordinært foreldremøte med barnehageledelsen og politiet.

En av foreldrene har sendt et brev til seksjon for barnehager i Bergen og klaget på ledelsen i barnehagen. Vedkommende mener ledelsen har brutt informasjonsplikten som følger av barnehagelovens paragraf 4.

- Saker av viktighet skal forelegges
Der står det at: «Barnehageeieren skal sørge for at saker av viktighet forelegges foreldrerådet og samarbeidsutvalget.»

- Både jeg og andre foreldre i barnehagen er dypt rystet over at vi ikke fikk høre noe om saken. Dette handler blant annet om tillit til barnehagens ledelse, sier klageren til avisa.

Styreren i barnehagen sier at hun ikke informerte de øvrige foreldrene om overgrepsanklagene av hensyn til politiets etterforskning - etter å ha rådført seg med politiet.

Politiet etterforsker blant annet om siktede kan ha vært involvert i flere tilfeller av overgrep.

(NTB).


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media