Foreldre fikk ikke vite om overgrepssak i barnehage

Først et halvt år etter - av hensyn til etterforskning.

STRID OM VARSLING:  Foreldre ved en barnehage i Bergen reagerer sterkt på at de ikke ble varslet om en overgrepsannmeldelse ved barnehage. - Etter samråd med politiet, sier styreren ved barnehagen. Illustrasjonsfoto: Aleksander Andersen, Aftenposten/NTB Scanpix.
STRID OM VARSLING: Foreldre ved en barnehage i Bergen reagerer sterkt på at de ikke ble varslet om en overgrepsannmeldelse ved barnehage. - Etter samråd med politiet, sier styreren ved barnehagen. Illustrasjonsfoto: Aleksander Andersen, Aftenposten/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Foreldre som hadde barn i en barnehage i Bergen fikk ikke vite om at en av de ansatte var anmeldt for overgrep før etter et halvt år.

Det var i fjor sommer at foreldrene til ett av barna i barnehagen anmeldte en ansatt for overgrep. Overgrepene skal ifølge politiet ha skjedd i barnehagen, skriver Bergensavisen.

Den ansatte ble seinere siktet i saken, suspendert fra jobben og deretter sagt opp. Vedkommende nekter seg skyldig og hevder at han er usaklig oppsagt. Saken har ikke vært for retten.

Først mandag 1. februar, rundt et halvt år etter at anmeldelsen kom, ble de øvrige foreldrene i barnehagen informert på et ekstraordinært foreldremøte med barnehageledelsen og politiet.

En av foreldrene har sendt et brev til seksjon for barnehager i Bergen og klaget på ledelsen i barnehagen. Vedkommende mener ledelsen har brutt informasjonsplikten som følger av barnehagelovens paragraf 4.

- Saker av viktighet skal forelegges Der står det at: «Barnehageeieren skal sørge for at saker av viktighet forelegges foreldrerådet og samarbeidsutvalget.»

- Både jeg og andre foreldre i barnehagen er dypt rystet over at vi ikke fikk høre noe om saken. Dette handler blant annet om tillit til barnehagens ledelse, sier klageren til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer