Foreldre frikjent for vold mot sine to små barn

Innrømmet blant annet å ha «klapset» ungene på baken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreldrene på 33 og 39 år ble frifunnet til tross for at de ifølge dommen fra Stavanger tingrett hadde innrømmet å blant annet ha «klapset» ungene på baken ved flere anledninger, skriver Aftenbladet.no. Volden skal ha skjedd fra barna var ett og tre år gamle.

Tiltalen inneholdt flere og alvorligere voldshendelser, noe barna forklarte seg om i dommeravhør da de var fire og seks år gamle. Retten kom imidlertid fram til at det var rimelig tvil om barna fortalte sannheten.

I beslutningen fra Gulating lagmannsrett om å nekte anken fra statsadvokat Jørgen Berner Torstensen fremmet, skriver lagmannsretten at den er enig med tingretten i at bevisene for å dømme foreldrene etter tiltalen ikke holder. Det er her barnas troverdighet trekkes i tvil.

Lagmannsretten skriver dessuten at de erkjente forholdene knytter seg til den nedre grensa for hvilken maktbruk overfor egne barn som er straffbar.

Selv om lagmannsretten mener rettspraksis de siste åra ikke gir noe klart svar på hvor denne grensa går, mener retten at foreldrene ikke har tilstått maktbruk som er grov eller bærer preg av gjentatt mishandling. Dermed er heller ikke vilkåret i den såkalte familievoldsparagrafen oppfylt.

(NTB)

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 504113568


Varnish cache server