KAMPANJE MOT LEKSER:  En foreldregruppe fra Rogaland har startet en kampanje med lekser, fordi de mener skolelekser har liten effekt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KAMPANJE MOT LEKSER: En foreldregruppe fra Rogaland har startet en kampanje med lekser, fordi de mener skolelekser har liten effekt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Foreldre har startet nasjonal kampanje mot lekser: - Har veldig liten effekt

Lekseleie foreldre i Rogaland tar et oppgjør med skolelekser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Foreldrene starter en nasjonal kampanje mot lekser, men sier det ikke er snakk om et opprør mot skolen eller lærerne.

- Dette er et oppgjør med en tradisjon som har vist seg å ha veldig liten effekt, sier initiativtaker Roger Sjursen til NRK.

Både effekten av lekser og hvorvidt barna skal slippe å ta med seg skolearbeidet hjem debatteres til stadighet, og kampanjen «Leksefri familie» er det seineste bidraget. Målet er at foreldre skal bestemme seg for å bli nettopp en leksefri familie og så informere skolen om at de ikke vil at barna skal ha lekser.

Sjursen har regnet på leksebruk og kommet fram til at en time per dag i ti skoleår begynner å nærme seg et helt årsverk, nærmere bestemt 1.520 timer.

Kampanjen viser til at det ikke finnes noen lov som sier at man må gjøre lekser, men Fylkesmannen i Rogaland sier det ikke er det samme som at lekser er frivillig.

- Det er lagt til grunn at det er skolen som bestemmer om det skal være lekser. Det er ikke opp til hver enkelt elev, forklarer utdanningsdirektør Sølvi Ona Gjul hos Fylkesmannen i Rogaland.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer