Foreldre klager på barnehager og nekter å betale

Klager mest på dårlig bemanning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ansatte i barnehagene har fått 10 prosent mer å gjøre de siste 12 årene, og i 2012 fikk Foreldreutvalget for barnehager (FUB) 257 bekymringsmeldinger fra foreldre, dobbelt så mange som i 2011, skriver Vårt Land.

Tallene kommer fram i en utregning som bladet Utdanning har gjort på bakgrunn av opplysninger fra Statistisk sentralbyrå.

Nå krever FUB flere ansatte i barnehagene.

- Dette bekrefter inntrykket vi har hatt gjennom hele året. Foreldrene vil at barnet skal ha trygge fang å sitte i, mange nok hender som hjelper og øyne som ser barna, sier leder i FUB, Lena Jensen.

I Østre Toten kommune har det gått så langt at foreldrene i et brev til kommunen skriver at de ser seg nødt til å holde igjen betalingen før barna deres får det pedagogiske tilbudet de har krav på.

Brevet ble sendt etter at kommunen kuttet barnehagebemanningen fordi de måtte redusere kommunebudsjettet med 30 millioner kroner.

Direktør Helge Eide i Kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon (KS) mener at også barnehageeierne gjerne vil ha flere ansatte, men at kommunene må forholde seg til inntektsrammene som Stortinget fastsetter.

(NTB)