Foreldre med flere barn får mer

Har du to eller flere barn får du 2800 kroner mer å rutte med neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I budsjettet for neste år har den rødgrønne regjeringen lagt inn en skikkelig godbit til småbarnsforeldrene. For foreldre med mer enn ett barn økes foreldrefradraget betraktelig.

Premierer flere barn

Har du to barn, vil du neste år kunne trekke fra hele 40.000 kroner for barnehagepass eller dagmamma.

Har du tre barn, kan du trekke fra hele 55.000 kroner på skatten.

Har du ett barn, får regjeringens nye forslag ingen endring. Fortsatt er grensen for foreldrefradraget på 25.000 kroner.Dette forutsetter at du rent faktisk har tilsvarende utgifter til barnehage, SFO eller dagmamma.

– Det er en veldig positiv økning for foreldre som har mer enn ett barn. Til nå har de kommet skjevt ut sammenliknet med de reelle utgiftene det er å ha mer enn ett barn, sier Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen til Dagbladet.no.

Vil du kommentere statsbudsjettet? Skriv ditt innlegg her!

Kan betale plassen

FORNØYD: Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen gleder seg over at foreldre med to barn eller flere får bedre råd. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet
FORNØYD: Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen gleder seg over at foreldre med to barn eller flere får bedre råd. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet Vis mer

Regjeringen legger også til rette for at foreldre kan få dekket de utgiftene til barnehageplass som overstiger den fastsatte maksprisen. Dette kan arbeidsgiver fra neste år gi sine ansatte som et gode, helt skattefritt.

– Det er kjempepositivt og kan være et fortrinn i valg av arbeidsgiver. I dag må arbeidsgiver gå inn som andelseier i en barnehage, om man ønsker å gi sine ansatte et slikt gode. Hvis arbeidsgiver går med på det er det svært gunstig for foreldrene, sier Nilsen.