Dømt psykiater slaktet stjernepsykologer

Foreldre mistet omsorgen i fem år

I 2014 underkjente psykiateren rapporten som kunne ha gitt foreldrene barna tilbake. I april i år ble han dømt for overgrepsbilder av barn.

FEM ÅRS KAMP: Barnevernet tror ikke lenger at Tønsberg-mora er voldelig mot sine barn. I snart fem år har hun og ektemannen kjempet for å få alle sine barn hjem igjen. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
FEM ÅRS KAMP: Barnevernet tror ikke lenger at Tønsberg-mora er voldelig mot sine barn. I snart fem år har hun og ektemannen kjempet for å få alle sine barn hjem igjen. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TØNSBERG (Dagbladet): Da mora kom hjem fra et styremøte, raste hele hennes verden sammen. Mannen hennes var borte. Barna var borte. Bare politiet var der og ventet på henne.

Marerittet startet en fredag i september 2013 for familien fra Tønsberg. Et mareritt som de fremdeles ikke har våknet fra.

Barnevernet hadde mottatt en bekymringsmelding om vold, og politiet gikk til aksjon mot familien.

- Å bli kastet på glattcelle var en ydmykende og rystende opplevelse, sier mora. Først i februar 2016 ble hun frikjent for grove voldsanklager av en enstemmig lagmannsrett - grov vold hun hele tida har stilt seg uforstående til at hun skal ha utsatt sine barn for.

I dag, nær fem år seinere, bor fremdeles familiens to yngste barn i fosterhjem.

BBC-dokumentar

Fra forrige lørdag fikk millioner av tv-seere over hele verden se en halvtimes dokumentar på BBC World om norsk barnevern: «Norway's silent scandal».

Tønsberg-mora er intervjuet av BBC i dokumentaren som retter skarpt fokus mot en norsk psykiater som har jobbet mye innen barnevernsfeltet, blant annet som medlem i Barnesakkyndig kommisjon (BSK).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer