Foreldre nekter skyld i «Norges groveste overgrepssak»

Begge foreldrene erklærte seg ikke skyldige da ankesaken startet i Eidsivating lagmannsrett mandag.

NEKTER SKYLD: En mor og en far ble i Øvre Romerike tingrett i fjor dømt til 17 års fengsel for grove seksuelle overgrep mot sine tre sønner. De nekter fortsatt straffskyld i Eidsivating lagmannsrett i dag. Her er advokat Gunhild Lærum(t.v.), statsadvokatene Petter André Johansen og Anne Siv Åvitsland
Foto: Peter Talos / NTB Scanpix.
NEKTER SKYLD: En mor og en far ble i Øvre Romerike tingrett i fjor dømt til 17 års fengsel for grove seksuelle overgrep mot sine tre sønner. De nekter fortsatt straffskyld i Eidsivating lagmannsrett i dag. Her er advokat Gunhild Lærum(t.v.), statsadvokatene Petter André Johansen og Anne Siv Åvitsland Foto: Peter Talos / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Moren (40) og faren (30) avviser kategorisk tiltalen for årelange seksuelle overgrep mot deres to felles sønner og kvinnens sønn fra et tidligere forhold. Saken ble i tingretten i mai i fjor omtalt av aktor, statsadvokat Petter André Johansen, som «Norges groveste overgrepssak».Etter å ha blitt dømt til 17 års fengsel i Øvre Romerike tingrett, anket de dommen på stedet. I dag startet rettssaken i Eidsivating lagmannsrett, der begge foreldrene nektet straffskyld.

- Nei, svarte begge de tiltalte da lagdommer Bernt Krohg spurte dem om hvordan de stilte seg til skyldspørsmålet.

Tiltalen inneholder beskrivelser av overgrep og grov vold som skal ha blitt begått i en årrekke på forskjellige steder familien har bodd.

Øvre Romerike tingrett hadde full tillit til barnas forklaringer og dømte foreldreparet til 17 års fengsel. Forklaringene var sammenhengende og detaljerte i en slik grad at retten mente det ikke var mulig å gi slike opplysninger uten å ha vært til stede selv.

Video- og lydopptak Ingen av de tre guttene kommer til å møte i lagmannsretten for å forklare seg, men retten har satt av fire dager til avspilling av video- og lydopptak av avhørene de ga under etterforskningen i forkant av tingrettssaken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer