Foreldre omkom i bilulykke på E-16

Et ektepar i 40-årsalderen fra Lørenskog i Akershus omkom, og deres tre barn ble alvorlig skadd i en trafikkulykke på E16 ved Skui i Bærum i ettermiddag. De skadde barna er henholdsvis 15 år, 11 år og 7 år gamle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barna ble brakt med helikopter til Ullevål sykehus. Ved sykehuset får NTB opplyst at tilstanden er livstruende for den 15 år gamle gutten. Han har pådratt seg skader i hode og buk, samt brudd- og sårskader. 15-åringen var søndag kveld til undersøkelse, og tilstanden ble betegnet som stabil.

En 11 år gammel gutt er alvorlig, men ikke livstruende skadd. Han har blant annet pådratt seg hodeskader og brudd- og sårskader. 11-åringen ble søndag kveld operert og tilstanden betegnes som stabil.

For en 7 år gammel jente betegnes skadene som moderate. Også hennes tilstand betegnes som stabil. Hun har også pådratt seg hode-, brudd- og sårskader. 7-åringen var i kveld til undersøkelse..

Tre involverte

En buss, en Volkswagen Transporter og en personbil var innblandet i ulykken. De omkomne og de skadde satt i Transporteren, opplyser skadestedsleder politiførstebetjent Berit Høiby til NTB.

I bussen, som er hjemmehørende på Geilo, var det 13 engelsktalende ungdommer. Ingen av dem kom fysisk til skade, opplyser sjåføren, Sverre Fossgård, til NTB. Heller ikke de som satt i personbilen skal ha kommet alvorlig til skade.

Alle de som ikke ble fysisk skadd i ulykken ble brakt til Rica hotell Oslofjord der de ble tilbudt krisehjelp.

Retning Sandvika

Bussen var på vei fra Oslo mot Hønefoss, mens de to bilene kom i motsatt retning da ulykken skjedde. Årsaken til ulykken er ifølge politiet ikke avklart.

Transporteren ble nærmest knust i ulykken, og personbilen, en Ford Escort, fikk store skader i fronten.

Ulykken skjedde ved 16-tiden i dag. E16 ble sperret i flere timer ved ulykkesstedet og omkjøring skiltet.

(NTB)