Foreldre på flatfylla i Syden

Mens moren lå overstadig beruset, måtte Den skandinaviska turistkyrkan på Playa del Inglés ta hånd om spedbarnet i ferieparadiset Bahia Feliz. Feriefylla er utbredt, og ungene er ofrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er vondt å se de unge ofrene for feriefylla, sier sjømannsprest Gunnar Ellingsen i Den norske sjømannskirken på Gran Canaria.

Barnevernet blir sjelden varslet om vanskjøttede feriebarn.

Når mor og far setter seg på Syden-flyet med barn, starter feriedrømmen - som regel. Men noen ganger går det veldig galt.

Tidlig i sommer ble beboerne på et hotell i Bahia Feliz skremt opp av langvarig spedbarnsgråt. Ungen skrek så lenge at naboene kontaktet turoperatøren.

- Vi hørte fra utsiden av leiligheten at barnet bare gråt og gråt, sier servicemanager Michel Lund Jensen hos Star Tour.

Sammen med folk fra turistkirken på Playa del Inglés tok Star Tour seg inn i leiligheten. Der fant de et barn under ett år, og en mor som var så full at hun ikke kunne ta hånd om barnet.

- Turistkirken tok hånd om barnet under ferieoppholdet. Mor tok med barnet sitt hjem, men vi sørget for at hjelpeapparatet hjemme sto klart, sier Lund Jensen.

Barn på bar

Verken denne eller andre historier om vanskjøttede barn overrasker sjømannspresten på Gran Canaria.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer