Foreldre raser etter skolens «voldtektslekse»: - Hva i helvete er det som foregår?

Elevene fikk i oppgave å finne ut om overgriperen var Angelous stefar, onkel eller bestefar.

MATTELEKSE: Foreldre til elever ved en ungdomsskole i Perkasie i delstaten Pennsylvania sperret opp øynene da de så hva barna deres hadde fått i mattelekse. Foto: @Pennridgereform
MATTELEKSE: Foreldre til elever ved en ungdomsskole i Perkasie i delstaten Pennsylvania sperret opp øynene da de så hva barna deres hadde fått i mattelekse. Foto: @Pennridgereform Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Foreldre og Twitter-brukere raser mot en ungdomsskole i den amerikanske delstaten Pennsylvania, etter at barna kom hjem med en noe uortodoks mattelekse, melder KYW-TV.

«Angelou ble seksuelt misbrukt av sin mors ______, da hun var åtte år gammel, noe som formet hennes fremtidige karrierevalg og motivasjon for å skrive», heter det i matteoppgaven.

Elevene fikk i oppgave å finne ut om overgriperen var Angelous bestefar, onkel eller stefar.

Et annet matematisk problem i den samme leksa dreier seg om en alenemor som prøver å forsørge barnet sitt mens hun jobber som prostituert, ifølge BBC.

- Jeg er rasende

Oppgavene er basert på livet til den kjente afroamerikanske dikteren og forfatteren Maya Angelou, og er tydelig inspirert av hennes selvbiografi «I Know Why the Caged Bird Sings» fra 1969. Angelou, som ble 86 år gammel, døde i 2014.

Boka er beskrevet som en usminket beretning om voldtekt og rasisme under Angelous oppvekst i USAs sørstater, og går for å være en amerikansk klassiker. Men flere foreldre ved skolen raser over det de mener er upassende oppgaver å gi til unge tenåringer, skriver den britiske kringkasteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer