Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Foreldre siktet for babydrap

BERGEN (Dagbladet): Et foreldrepar, 36 og 32 år gamle, ble i går varetektsfengslet av Bergen forhørsrett i to uker med brev- og besøksforbud. De er siktet for forsettlig drap på sin nesten fire måneder gamle datter. Begge nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreldrene, som er samboere, ble pågrepet i Bergen onsdag etter at politiet var blitt varslet av Haukeland sykehus om et mistenkelig dødsfall. Barnet døde for to uker siden.

Den foreløpige siktelsen om forsettlig drap er identisk for begge foreldrene.

Alvorlige funn

Tirsdag var to patologer fra Gades institutt i et møte med person- og voldsavsnittet i Bergen politidistrikt for å informere om sine funn på det døde barnet. Den foreløpige obduksjonsrapporten var så alvorlig at politiet besluttet å igangsette full etterforskning og pågripe foreldrene.

Etter det Dagbladet erfarer er det påvist blåmerker og bruddskader på det døde jentebarnet.

Politiadvokat Eirik Stolt-Nielsen begjærte retten om å varetektsfengsle mor og far i to uker og ba om at forhandlingene ble holdt for lukkede dører av hensyn til etterforskningen.

Lukket rett

Ingen av forsvarsadvokatene motsatte seg forhandlinger for lukket rett. De hadde privatlivets fred å vise til.

Barnets 36 år gamle far ble først framstilt for Bergen forhørsrett klokka 13.50 i går. Halvannen time seinere leste byrettsdommer Gunnar Torkildsen opp en kjennelse i tråd med politiets begjæring.

Barnets mor ønsket ikke å bli framstilt i forhørsretten og var derfor representert ved sin advokat Odd Drevland.

Barnefarens advokat, Jostein Alvheim, sier til Dagbladet at hans klient tar siktelsen svært tungt, og at han ikke kan forstå hvordan politiet kan mene at han har skadd sitt eget barn slik at det døde.

- Uforstående

- Min klient stiller seg uforstående til siktelsen. Vi tar betenkningstid når det gjelder muligheten for å bruke rettsmidler mot kjennelsen, sier Alvheim.

- Hun var helt mentalt utslått etter å ha blitt avhørt onsdag, torsdag og fredag. Jeg vil drøfte med henne om vi skal påkjære fengslingskjennelsen til Gulating lagmannsrett. To uker i fengsel vil være en betydelig belastning for henne helsemessig, men det er likevel ikke lenge i en sak som dette, sier advokat Odd Drevland. Han vil avvente en mer fullstendig obduksjonsrapport fra Gades institutt før han vurderer å kontakte faglig ekspertise som kan bidra til å belyse andre mulige dødsårsaker enn den teorien politiet foreløpig har festet lit til.