Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Foreldre siktet for grov barnemishandling

En ett år gammel jente ligger kritisk skadd på Ullevål universitetssykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ett år gammel jente ligger kritisk skadd på Ullevål universitetssykehus mens foreldrene er fengslet for grov barnemishandling.

Jenta ble lagt inn på sykehus lørdag i forrige uke med livstruende skader. Hun skal ha vært bevisstløs ved ankomst til Ullevål. Dagen etter ble foreldrene, som begge er 22 år gamle, pågrepet av politiet, mistenkt for å ha påført datteren skadene.

- Det stemmer at politiet etterforsker en slik sak. Vi mener det foreligger grov mishandling, sier politiinspektør Mette Haldorsen ved Oslo politidistrikt til NTB.
Reddet livet
Ifølge politiet har begge nektet skyld for siktelsen om barnemishandling. Jenta skal blant annet ha blitt påført alvorlige hodeskader. Sykehuspersonalet har greid å stabilisere ettåringens tilstand, og det skal ikke lenger være fare for livet, men faren for alvorlige skader er fremdeles kritisk.

Foreldrene må sitte fengslet fram til den 20. februar med brev- og besøkskontroll. Tingretten fant grunn til å holde kvinnen fengslet, men ville slippe mannen fri. Politiet begjærte imidlertid oppsettende virkning og Borgarting lagmannsrett avgjorde tirsdag at også han skal sitte i varetekt på samme vilkår som ektefellen.

- Jeg tror ikke jeg skal kommentere denne saken ennå, sier kvinnens forsvarer, Solveig Høgtun til NTB.


Dommeravhør
Mannens forsvarer, advokat Truls Dramer, forteller at mannen den siste tiden har arbeidet svært mye og vært lite til stede i hjemmet. Han skal stille seg helt uforstående til beskyldningene fra politiet.

En annet barn som var på besøk i leiligheten ble tatt med da foreldrene brakte datteren til sykehuset. Barnet, en jente, skal i slutten av forrige uke ha forklart seg i et dommeravhør i Oslo tingrett.

To sakkyndige er også oppnevnt i saken. De skal innen slutten av måneden avgi rapport om hva de mener kan ha skjedd. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media