Foreldre siktet for grov vold mot fem måneder gammelt barn

Et foreldrepar fra Ski er siktet for å ha utsatt sin fem måneder gamle baby for grov vold. Barnet er innlagt på Ullevål sykehus med alvorlige hodeskader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er snakk om skader mot hodet. Siden det fortsatt gjenstår mye etterforskning, vil jeg ikke gå i detalj om skadene barnet er påført, sier politiadvokat Liv Heidi Bjerkmo i Øst politidistrikt til NTB.

Barnets foreldre er i Follo tingrett begge varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud. De har sittet pågrepet siden fredag, og har vært igjennom flere avhør i helga.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld og vurderer å anke fengslingskjennelsen. Han forstår ikke engang grunnlaget for siktelsen. Han er fortvilet og helt knust over det som har skjedd, sier forsvareren til barnets far, advokat Harald Jahren.

Grov vold Foreldrene er i 30-årene og bosatt i Ski kommune i Follo. De er siktet for grov kroppsskade, som er straffelovens begrep for grov vold, eller medvirkning til det.

Av hensyn til etterforskningen og bevisforspillelsesfaren er saken belagt med betydelig hemmelighold. Follo tingrett avviser å formidle innholdet fengslingspremissene, og aktørene er pålagt taushet om faktum i saken.

- Siktelsen er likelydende for begge foreldrene i den fasen etterforskningen er i nå. En eventuell rollefordeling blir klarlagt etter hvert. Vi har masse etterforskning, både teknisk og taktisk, igjen, sier Bjerkmo.

Tok barnet til lege Det var foreldrene som fredag gikk til lege med barnet, med begrunnelse i skadene de nå er siktet for å ha påført det. Legen henviste dem umiddelbart til Ullevål, som kontaktet Follo-politiet kort tid etter at barnet var undersøkt.

Ifølge advokat Jahren var den nå siktede faren med til legen, men var uvitende om skadene barnet hans hadde. De var ikke synlige på det tidspunktet, ifølge forsvareren.

Bjerkmo vil ikke kommentere barnets fysiske tilstand på det tidspunktet.

- Den siste informasjonen vi har mottatt fra sykehuset, tilsier at barnets tilstand er stabil, sier hun.

(NTB)