Foreldre siktet for vold mot spedbarn

I Sør-Trøndelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et foreldrepar er i Sør-Trøndelag tingrett i dag varetektsfengslet i én uke, siktet for vold mot et spedbarn, melder Adresseavisen.

Barnet bor sammen med en storfamilie, men retten mener at foreldrenes hovedansvar innebærer at de enten har utsatt babyen for vold eller har hatt kjennskap til at barnet ble utsatt for vold. Retten påpeker i fengslingskjennelsen at det så langt er ingen bevis som sikrer konkret hvem som har utøvd volden, skriver Adresseavisen.

- Jeg kan bekrefte at vi etterforsker en sak hvor et spedbarn er fornærmet og foreldrene er siktet, sier politioverbetjent Geir Ole Momyr til Dagbladet.

Erkjenner ikke straffskyld Advokat Kaja Kjesrud Okstad representerer barnets mor.

- Hun erkjenner ikke straffskyld, sier Okstad til Dagbladet.

Farens forsvarer, advokat Tore Angen, sier til Adresseavisen at faren ikke erkjenner å ha påført babyen skader.

Skadene på barnet kan forklares med en eller flere tilfeller av filleristing.

Det er tidligere anslått at fem norsk barn dør etter filleristing hvert år. Like mange blir påført hjerneskader de må leve med resten av livet. Samtidig er «filleristingssyndromet» noe omstridt, og betegnelsen «mishandlingsbetinget hodeskade» brukes også.

Varslet av helsevesenet Momyr sier til Dagbladet at politiet ble varslet om saken av helsevesenet tidligere denne uka. Han ønsker ikke å uttale seg om de mulige skadene som kan ha blitt påført av filleristing.

- Er det tatt avhørt av andre familiemedlemmer i etterkant?

- Vi etterforsker denne saken på vanlig måte og vil jobbe med den videre til uka, sier Momyr til Dagbladet.
Dagbladet oppdaterer saken

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram