Foreldre sjokkert etter pedofilipågripelse

Den siktede 23-åringen jobbet i barnehage i Oslo. I mars ba han om psykologhjelp på grunn av seksuell dragning mot barn, men måtte avbryte behandlingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Vi er i sjokk, det er ufattelig. Vi har ikke hatt noen som helst mistanke, sier et ungt foreldrepar til Dagbladet.

De to har barn i barnehagen der 23-åringen som nå er siktet for flere overgrep mot småjenter, har jobbet fram til nå. Politiet kobler mannen til opptil 30 overgrepstilfeller i Oslo-området de to siste månedene.

Infomøte I går ettermiddag ble det holdt et møte for foreldrene, der så vel bydelsadministrasjon som politi og kriseteam var til stede for å informere om den alvorlige situasjonen som er oppstått.

- Møtet varte i over en halvtime. Dette er ikke bra, sier Kundan Singh (35) til Dagbladet. Han har nettopp hentet datteren Manit i barnehagen, og har, i likhet med andre foreldre, vært i bydelsadministrasjonens infomøte.

Samtlige foreldre Dagbladet har snakket med, understreker at de er svært fornøyd med barnehagen.

- Vi har ikke fått fordøyd dette ennå, sier en far til Dagbladet.

Avslørt av video Den siktede 23-åringen er nå varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll etter fengslingsmøtet i går. Han ble tatt i en storstilt politijakt lørdag etter at han antastet ei jente i elleveårsalderen og prøvde å beføle flere andre barn på Lambertseter sørøst i byen.

Mannen ble pågrepet på Munkelia T-banestasjon etter at politiet hadde gransket overvåkingsvideoen fra en Rimi-butikk i nærheten. Da hadde han i mellomtida rukket å prøve seg på ytterligere to barn.

I politiavhør har han innrømmet å stå bak episodene på lørdag, men er ennå ikke blitt spurt ut om de øvrige tilfellene.

- Han er svært lei seg og beklager på det sterkeste det som er skjedd, sier 23-åringens forsvarer Øivind Østberg til Dagbladet.

Ba om hjelp Nå kommer det fram at den siktede allerede i mars tok kontakt med politiet og ba om psykologhjelp fordi han merket en seksuell dragning mot barn.

- Han fikk så noen psykologtimer, noe han merket hjalp betraktelig, sier forsvarer Østberg til Dagbladet.

Psykologtimene ble imidlertid for dyre for mannen, som måtte avbryte behandlingen. På det tidspunktet forelå det ingen mistanke om at han hadde begått overgrep.

23-åringen, som opprinnelig er fra Afrika og kom til Norge som elleveåring, har plettfri vandel. Dagbladet kjenner imidlertid til at han har hatt en svært vanskelig forhistorie, med overgrep fra betrodde omsorgspersoner.

Samme framgangsmåte Politiet har helt siden august vært på jakt etter det de tror er en og samme overgriper som har antastet opptil 30 barn i Oslo og nabokommunen Bærum. Den fengslede mannens modus (framgangsmåte, red.anm.) er den samme i tilfellene han er siktet for, som i de tidligere episodene:

En mørkhudet og korthåret mann på sykkel har fulgt etter barn, tatt kontakt og befølt dem utenpå klærne.

- Både gjerningspersonens utseende og sykkelen han ble tatt med, passer veldig godt med beskrivelsene vi har fått etter de tidligere tilfellene, sier Hanne Kristin Rohde, leder for vold og sedelighetsavsvnittet ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Saken har vært prioritert høyt, med samarbeid mellom flere politidistrikter, og sågar Oslo-politiets helikopter har vært satt inn i jakten på overgriperen.

- Vi ser veldig alvorlig på at barn er blitt utsatt for dette, sier Rohde.

Ikke kobling Bydelsdirektøren i den aktuelle bydelen opplyser til Dagbladet at det ikke foreligger mistanke om at den siktede 23-åringen har begått overgrep i forbindelse med jobben i barnehagen.

- Men det sier seg selv at en slik sak setter følelsene i sving hos foreldrene, understreker bydelsdirektøren.

I kommunesystemet er saken formelt en personalsak. 23-åringen skal tidligere ha jobbet ved en skole i Midt-Norge, men dette er så langt ikke bekreftet.