Foreldre til barnevernsbarn har stor tillit til barnevernet

Tre av fire foreldre som har hatt kontakt med barnevernet har stor tillit til institusjonen. Blant befolkningen ellers er det bare en av fire som har stor tillit til barnevernets arbeid.

HØY TILLIT: Møtet med barnevernet skaper tillit for de fleste foreldre som opplever dette: 76 prosent av foreldre som har hatt kontakt med barnevernet uttrykker stor tillit til instansen, mot 23 prosent i befolkningen for øvrig. Foto: Nina Hansen
HØY TILLIT: Møtet med barnevernet skaper tillit for de fleste foreldre som opplever dette: 76 prosent av foreldre som har hatt kontakt med barnevernet uttrykker stor tillit til instansen, mot 23 prosent i befolkningen for øvrig. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det går fram i en forskningsrapport fra Nordlandsforskning, publisert høsten 2015.

Forskningsrapporten, som er blant de mest omfattende studiene som er gjort av norsk barnevern, har fulgt 715 familier igjennom flere år år. Familiene i undersøkelsen er fra tolv utvalgte kommuner i Norge.

Når foreldrene i undersøkelsen ble spurt om i hvilken grad av tillit de hadde til barnevern i lys av egne erfaringer, oppga 76 prosent at de hadde stor tillit.

Det er langt høyere tall enn i befolkningen generelt. MMI har undersøkt befolkningens tillit til barnevernet en rekke ganger, og andelen som har stor tillit til barnevernet ligger gjennomgående under 25 prosent, heter det i forskningsrapporten.

Det har vært noe bedring i tilliten, den har steget fra 18 til 23 prosent ved en av de siste undersøkelsene, som ble gjennomført i 2013.

Bryter med oppfatninger Familier med forskjellig grad av involvering fra barnevernets side deltar som informanter i forskningsrapporten.

Blant foreldre som er blitt fratatt omsorgen for barna, er tilliten noe mindre, men fortsatt betydelig høyere enn i befolkningen for øvrig: 57 prosent  av foreldre med barn passert utenfor hjemmet uttykker stor tillit til barnevernet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer