Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vaksine for barn i Italia

Foreldre til uvaksinerte skolebarn kan få bot i Italia – full krangel

Vaksinedebatten er brutt ut på ny i Italia, der en lov fra mars pålegger alle barn å ha en rekke vaksiner fra de begynner på skolen.

OBLIGATORISK: Foreldre til italienske skolebarn uten vaksiner, kan nå får 500 euro i bot. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
OBLIGATORISK: Foreldre til italienske skolebarn uten vaksiner, kan nå får 500 euro i bot. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Loven om obligatorisk vaksinering ble vedtatt av den forrige regjeringen, men trådte først i kraft i år, under den nye populistiske regjeringen, som er sterkt imot. Nå jobber koalisjonsregjeringen for å få omgjort lovvedtaket til forgjengeren.

Loven gjør det obligatorisk for barn å bli vaksinert mot ti sykdommer i førskolealder, inkludert mot meslinger, stivkrampe og poliomyelitt. Foreldre som ikke har vaksinert barna sine innen de har nådd skolestart, som er det året barna fyller seks år i Italia, kan bli ilagt bøter på opptil 500 euro.