Foreldre vet ikke om barna lever eller er døde

På vei til ulykkesstedet i Sveits.

BUNNLØS SORG: Pårørende søker trøst hos hverandre foran skolen i den flamske byen Heverlee, der en av de ulykkesrammede skoleklassene er hjemmehørende. Foto: OLIVIER HOSLET / DAGBLADET
BUNNLØS SORG: Pårørende søker trøst hos hverandre foran skolen i den flamske byen Heverlee, der en av de ulykkesrammede skoleklassene er hjemmehørende. Foto: OLIVIER HOSLET / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 28 personer omkom, deriblant 22 barn i tolvårsalderen, i den tragiske bussulykken i Sveits i går kveld. I ulykkesbussen befant det seg to skoleklasser fra byene Lommel og Heverlee i den flamske (nordlige) delen av Belgia.

Belgiske myndigheter har gjort to militære fly tilgjengelige for de pårørende, så de kan reise til ulykkesstedet i dag, ifølge den sveitsiske avisa 20 Minuten.

Siden de omkomne ennå ikke er identifisert, vet mange foreldrene ikke hvorvidt deres barn er blant de levende eller døde, skriver østerrikske Kronen Zeitung.

Daglige oppdateringer Barna fra den ene skoleklassen skrev dagbok fra skiferien som fikk så tragisk utgang.

Fra 5. mars, da de ankom feriestedet, la de ut daglige oppdateringer og bilder på skolens hjemmesider.

- I morgen sitter vi på bussen igjen. Det er vanskelig å tro at tida er gått så fort. Snart er dette søte minner i drømmene våre, står det i dagboka, hvor elevene også ramser opp programmet for den siste feriedagen:

- Kjøpe suvenirer, spise middag, ut på ski siste gang, hvis det er tid til det, boblebad, pakke kofferter og avgang til Belgia, står som de siste ordene i dagboka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer