Foreldre vil ha matpakkefri barnehage

Det viser en undersøkelse fra Helsedirektoratet.

VIL HA SERVERT:  Seks av ti foreldre med barn i barnehagealder vil at barnet deres skal få all mat servert i barnehagen. Foto: Illustrasjon / NTB Scanpix
VIL HA SERVERT: Seks av ti foreldre med barn i barnehagealder vil at barnet deres skal få all mat servert i barnehagen. Foto: Illustrasjon / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Seks av ti foreldre med barn i barnehagealder vil at barnet deres skal få all mat servert i barnehagen.

- Dette samsvarer godt med det foreldrene formidler til oss. De er veldig opptatt av ernæring, variert kosthold og pris på barnehagetilbudet, sier Lena Jensen, leder for Foreldreutvalget for barnehager (FUB) til Dagsavisen.

Janne Anita Kvammen, klinisk ernæringsfysiolog ved enhet for barneernæring ved Oslo universitetssykehus (OUS) mener forskjeller i dagens mattilbud i barnehagene bidrar til å forsterke sosiale klasseskiller.

Barn som får servert sunn og variert mat hver dag, har fortrinn, mener hun. Det er store forskjeller i hvordan foreldre prioriterer barnas kosthold, påpeker Kvammen. Hun mener det ikke utelukkende må være foreldrenes ansvar å betale for bet bedre mattilbud i barnehagene.

- Dette er noe politikerne må prioritere høyere og være villig til å bruke mer penger på. Barnehagene sliter allerede med trange økonomiske rammer, sier Kvammen.

Anna Biehl, forsker ved Folkehelseinstituttet, mener et sunt og variert mattilbud i regi av barnehagen vil bidra til å minimere inntak av annen mat som fører til overvekt, fedme og sykdom. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer