Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Foreldremøte etter hasjavsløringene i Høyre

Fylkesleder ser seg nødt til å gjøre noe.

 FORELDREMØTE : Fylkesleder i Hordaland Høyre Liv Kari Eskeland kaller inn foreldrene til politikerne i Unge Høyre til møte etter avsløringene i Høyre. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORELDREMØTE : Fylkesleder i Hordaland Høyre Liv Kari Eskeland kaller inn foreldrene til politikerne i Unge Høyre til møte etter avsløringene i Høyre. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter gårsdagens avsløring om at Erna Solbergs vararepresentant på Stortinget, Eirik Skutle, har brukt hasj ser fylkesleder Liv Kari Eskeland seg nødt til å kalle inn foreldrene til ungdomspolitikerne i Unge Høyre i Hordaland til et møte i dag.

Unge Høyre som eier problemet Liv Kari Eskeland avviser at det er en ukultur i Bergen Høyre, men mener at det er nødvendig å ta en alvorlig prat med Unge Høyre, og velger å kalle inn foreldrene til møte.

- Det er ingen ukultur i Bergen Høyre. Hvorvidt det er flere involvert i Unge Høyre, har jeg ikke kjennskap til. Vi vil i morgen sette oss sammen og komme til bunns i saken, og ta en alvorlig prat med Unge Høyre. Dette er en trasig sak. Det skal være et trygt og godt miljø i et ungdomsparti, sa fylkesleder Liv Kari Eskeland til Dagbladet.

I går kveld ble det klart at også en bystyrepolitiker i Bergen er siktet for erverv, bruk og besittelse av cannabis. Etter et krisemøte i stortingsgruppa i går ettermiddag, møtte parlamentarisk leder Trond Helleland pressen. Ifølge Helleland har Skutle erkjent bruk av hasj ved én anledning.

- Dette ser vi svært alvorlig på, og i Høyre har vi nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika. Det er et alvorlig tillitsbrudd overfor partiet og Høyres stortingsgruppe, sa Helleland.

Hasjbruken skal ha skjedd for en måned siden på et nachspiel. Da det ble bekreftet at enda en ung person fra Hordaland Høyre, en bystyrerepresentant, var siktet for narkobruk, tok det tid før partiet sentralt kom på banen.

En bergenssak Dagbladet fikk i går kveld klar beskjed fra kommunikasjonsavdelingen om at dette er en bergenssak, og at Helleland hadde sagt sitt. Seint i går kveld måtte Erna Solberg, som selv er fra Bergen, på banen. Hun understreker at eventuell ukultur gjelder lokal- og fylkespartiet, og krever at de rydder opp. Hun kaller saken trist.

- En stortingsrepresentant har et særlig ansvar for å følge lover og regler. Parlamentarisk leder, Trond Helleland, håndterer denne saken og partiet sørger også for å ivareta Skutle på en god måte. Det er alvorlig hvis dette gjelder flere unge i Bergen. Det er viktig og riktig at lokal- og fylkespartiet sier de umiddelbart vil ta initiativ til å rydde opp i det som måtte være av ukultur, sa Solberg.

Hun hadde i går ettermiddag og kveld tett kontakt med Høyre sentralt og med Bergen Høyre, men hadde i 22-tida ikke fått snakket med Unge Høyre.

Partiet, sentralt og lokalt, sier de også er opptatt av å ivareta de unge siktede.

Skutle sa i går kveld at han trekker seg fra alle sine verv og er lei seg.

 TREKKER SEG: Erik Skutle (H) uttalte i går at han trekker seg fra alle sine verv etter narkoavsløringen. Foto: Høyre
TREKKER SEG: Erik Skutle (H) uttalte i går at han trekker seg fra alle sine verv etter narkoavsløringen. Foto: Høyre Vis mer
Hele Norges coronakart