Foreldrene: - Kom hjem

- Kom hjem, vi er ikke sinte, sier de fortvilte foreldrene til Dagbladet. Bestevenninnene Marit og Trine sa de skulle overnatte i høyet på låven. I stedet rømte de hjemmefra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sent i går kveld møtte Dagbladet foreldrene til Trine, Peggy og Arnfinn Johansen, og Marits foreldre Tove og Arnfinn Sørensen på øya Dønna utenfor Sandnessjøen.

- Vi er redde og fortvilet, og vi forstår ikke hvorfor de rømte. Kom hjem! Ring oss, eller ta kontakt med politiet, ber Peggy Johansen sin datter og hennes venninne.

De to jentene er bestevenninner og henger sammen i tynt og tykt.

- I 14 dager har jeg hatt mange søvnløse timer. I drømmene mine har Marit kommet hjem, banket på døra. Når jeg våkner er hun ikke der, sier Tove.

Mysterium

- Jeg ligger våken om natten og spekulerer på hva som har skjedd, sier Peggy Johansen.

- Det hele er et mysterium. Det var ingenting som tilsa at de skulle forsvinne. Ingen tegn, ingen ord. De surfet på internett, printet ut informasjon og hengte opp bilder og plakaterfra filmen på rommet sitt, sier Tove Sørensen.

Datteren Marit trivdes ikke så godt i det lille lokalsamfunnet.

- Begge jentene hadde det godt hjemme. Marit var mye her hos oss, men hun trivdes aldri på skolen. Hun sa mange ganger til meg: "Mamma, kan vi ikke flytte?". Hun hadde det ikke helt lett med å få venner på skolen, forteller mamma Tove.