Foreldrene anmelder kommunen

Edward (4) døde etter å ha hengt seg fast i sklia tirsdag. Nå politianmelder foreldrene Oslo kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Les også:

  Gutt (4) kvalt i lekeapparat


  I går kveld ble dødsfella i Solveien barnepark revet.

  Pappaen til Edward forteller om en robust og aktiv liten gutt som allerede var blitt god i slalåm. Han elsket å kjøre stolheis. Dessuten var han maskot på alle hjemme- og bortekamper for Bekkelaget håndballklubb. På laget spilte storesøsteren (13). Edward så også opp til storebroren sin på 11. Gutten etterlater seg også en lillebror på åtte måneder. Stua er full av blomster og kondolanser.

  - Anmeldelsen ligger ferdig skrevet på Grønland politistasjon. Vi signerer den ved første anledning, sier Edwards far.

  - Mangelfulle forhold


  Han mener Oslo kommune ikke har tatt barns sikkerhet på alvor gjennom sin bemanningspolitikk og nedskjæringsøkonomi. Allerede tidlig i fjor høst protesterte den ressurssterke faren på flere mangelfulle forhold i parken.

  - Men kultur- og oppvekstsjef i bydelen, tok ikke innvendingene på alvor. Jeg er en sindig person, men kom likevel i krangel med henne, sier faren.

  - Blant annet påpekte jeg et lavt gjerde som Edward fortalte at han med letthet hadde gått over. Oppvekstsjefen mente det var høyt nok. Torsdag, dagen etter Edwards død, kom det håndverkere til barneparken. De begynte å rive gjerdet. Det er jo blasfemi.

  Han reagerer sterkt på en rekke opplysninger bydelsdirektør Torild Lien Utvik har gitt til blant andre Dagbladet.

  - Det er ikke riktig som hun har sagt, at det var full bemanning da ulykken skjedde. Det var bare to voksne på plass i parken. Den tredje ansatte ankom barneparken samtidig som jeg selv kom. Da var ambulansen allerede på plass. Edward hadde hjertestans og var bevisstløs, men fikk medisiner for å holde hjerte kunstig i gang, sier den sorgtunge faren.

  - Dessuten er det ikke riktig at uhellet ble raskt oppdaget av personalet. I så fall hadde ikke hjertet hans stanset. Det tar tid før et barn får hjertestans, sier han.

  Pappaen til Edward har fått opplysninger om at ulykken ble oppdaget og varslet av en liten treåring, en av Edwards lekekamerater, som måtte løpe inn for å melde fra til en voksen.

  - En del av systemet


  - Det er heller ikke riktig som Lien Utvik sa til Dagbladet i går at hun var til stede i parken og snakket med oss onsdag. Jeg måtte selv ta initiativet og ringe henne torsdag for å få en samtale, opplyser faren.

  Han skulle ønske at representantene for Oslo kommune viste litt mer ydmykhet istedenfor å gå i forsvarsposisjon med piggene ute. Pappaen til Edward understreker gang på gang at han ikke klandrer de ansatte i barneparken.

  - Manglende prioritering


  - De er bare en del av systemet. Dette handler om Oslo kommunes manglende prioritering av barn og unge.

  Edwards mor er sykepleier og jobber i etasjen over akuttmottaket på Ullevål sykehus - der Edward døde etter å ha blitt holdt kunstig i live i ett døgn.

  - Jeg tror hun aldri orker å gå tilbake til den jobben, sier mannen.

  Men heldigvis handlet ikke Edwards fireårsdag bare om død.

  - Vi tror han hadde en fin formiddag med medbrakt kake og bursdagsfest i parken. Da ulykken skjedde, var feiringen over. Barna hadde gått ut for å leke, forteller faren, som er selvstendig næringsdrivende i sportsbransjen.

  - Min kone gråter hele tida. Selv gråter jeg om natta og snakker om dagen. Det er min måte å bearbeide sorgen på. Vi gråter alle sammen.

  I går kveld gikk pappaen til Edward sammen med svigerfar ned til Solveien barnepark for å ha en stille stund med egne tanker og tent lys der sønnen lekte for siste gang. Da de kom fram, var hele lekehuset og sklia revet, og det var kommet opp et nytt, høyt gjerde.

SKLIA ER BORTE: - Vi vil ikke ha blomster fra oppvekstetaten i Oslo kommune. Vi vil heller se at det skjer et arbeid med sikkerhet for andre barn i parker, sier pappaen til Edward (4) som døde etter uhell i Solveien barnepark på fireårs dagen sin.