- Foreldrene er sterkt preget av at deres barn har blitt utsatt for noe sånt

De fem år gamle jentene bekreftet politiets teorier, opplyser bistandsadvokaten.

TAR DET TUNGT: Bistandsadvokat Terje Korneliussen forteller at foreldrene er stekt preget, og at barna har forklart seg bra.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TAR DET TUNGT: Bistandsadvokat Terje Korneliussen forteller at foreldrene er stekt preget, og at barna har forklart seg bra. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVIKA (Dagbladet): De fem år gamle jentene som politiet mener har blitt utsatt for en voldtekt av en mann i 40-åra har forklart seg om hendelsen, og bekrefter politiets teorier.

Det forteller bistandsadvokat Terje Korneliussen overfor Dagbladet etter dagens fengslingsmøte i Asker og Bærum tingrett, der mannen ble dømt til fire ukers varetektsfengsling. Mannen ble pågrepet i går.

- Jeg ønsker ikke å kommentere innholdet i dommeravhørene, men jeg kan si at jentene forklarte seg relativt greit og bekreftet det politiet hadde fått signal om, sier Korneliussen.

Har det tungt Korneliussen forholder seg hovedsakelig til foreldrene siden barna er så små. De tar hendelsen som har skjedd med deres barn svært tungt.

- Foreldrene er sterkt preget av at deres barn har blitt utsatt for noe sånt. Det merket jeg særlig da jeg fortalte dem at mannen var tatt. Da pustet de lettet ut, sier advokaten.

Etter de tre dommeravhørene og fengslingsmøtet i dag er han sikker på at politiet har tatt riktig mann.

- Jeg er veldig overbevist om det etter dagens fengslingsmøte, bekrefter han.

Uenig i siktelsen Den voldtektssiktede mannen nekter straffskyld etter siktelsen, men erkjenner utuktig omgang med mindreårige.

- Han erkjenner overtredelse av straffelovens paragraf 195 første straffealternativ, som er utuktig omgang. Han erkjenner derfor den tidligere siktelsen, som politiet siktet han for i går. Men så har politiet utvidet siktelsen til voldtektsbestemmelsen. Dette erkjenner han ikke, sier advokat Cecilie Nakstad til Dagbladet.

Nakstad, som forsvarer mannen, er uenig i politiets lovanvendelse.

- Vi er uenige i lovanvendelsen her. Ut i fra det jentene har forklart er ikke dette en voldtekt. Dette er alvorlig nok, men vi mener det ikke er voldtekt, sier Nakstad.