Foreldrene følger barnedrapssaken

Foreldrene til de drepte småjentene, Holly Wells og Jessica Chapman, sitter i retten mens de grusomme detaljene om drapene blir brettet ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kevin og Nicola Wells og Sharon and Leslie Chapman sitter bare et par meter unna aktors plass i rettsbygningen Old Bailey i London, der Ian Huntley (29) og Maxine Carr (26) er tiltalt. I dag holdt aktor Richard Latham sitt innledningsforedrag.

- Av grunner bare Huntley vet om, valgte han å drepe begge jentene. Vi mener at han deretter fjernet likene fra Soham, sa Latham i retten.

Huntley skal ha prøvd å gjemme de drepte tiåringene, slik at de aldri skulle bli funnet. De ble skjult i en grøft, 15 kilometer unna hjembyen Soham i Cambridgeshire.

- Og på dette punktet var han svært nær å lykkes.

Nekter straffskyld

Den 29 år gamle vaktmesteren har hele tida nektet straffskyld for drapene, men har sagt han er skyldig i et tiltalepunkt om å motarbeide politiets arbeid. Eks-kjæresten hans er ikke tiltalt for barnedrapene. Men politiet mener hun er skyldig i å ha motarbeidet politiet, og for å bistå en kriminell. Hun nekter straffskyld.

- Hun sto for en kalkulert og iskald handling, der hun framsatte flere løgner både når jentene forsvant og etter at hun ble arrestert, sa Latham.

Ian Huntley ble lagt inn på mentalsykehus kort tid etter at han ble pågrepet. Han ble undersøkt av psykiatere i 50 dager, og ble deretter overført til et fengsel i Midt-England.

- Ian Huntley lider ikke av noen alvorlig mental sykdom og det er ingenting som tyder på at han har lidd av noen form for mentale forstyrrelser, var konklusjonen til de sakkyndige.

Åstedsbefaring

Holly Wells og Jessica Chapman forsvant 4. august ved 18.30-tida lokal tid. Forsvinningen førte til en av de største leteaksjonene i Storbritannia gjennom tidene. 13 dager seinere ble levningene til 10-åringene funnet i en grøft i et skogområde ved Lakenheath, 15 kilometer øst for Soham.

Da jentene var funnet og de to tiltalte arrestert, sto Hollys bestefar og bestemor fram på tv og fortalte hvordan familien hadde det.

- Det er sterke og kjærlighetsfylte familier. Men ingenting har forberedt dem på dette, sa Gerald Wells.

- Det har vært de lengste dagene i mitt liv. Og denne natta har vært verste, først nå måtte vi tro at de var døde, sa kona Agnes.

Mandag skal retten på åstedsbefaring i Soham. Dagen etter skal de se stedet der Holly og Jessica ble funnet.

DREPT: Holly Wells og Jessica Chapman ble funnet drept 17. august i fjor. Samme dag ble Ian Huntley og Maxine Carr arrestert.<br> Foto: Scanpix/AFP
NEKTER STRAFFSKYLD: Ian Huntley sier han ikke har noe med drapene å gjøre.<br> Foto: Scanpix/AP
NEKTER STRAFFSKYLD: Maxine Carr nekter for at hun holdt tilbake informasjon fra politiet.<br> Foto: Scanpix/AP
TUNGT: Foreldrene til de drept ti-åringene kom sammen til retten. Kevin og Nicola Wells (t.v.) og Sharon og Leslie Chapman (t.h.). <br> Foto: Scanpix/Reuters