Foreldrene gjør barnas lekser

Og tar fri fra jobben for å hjelpe barna med prøvene. Det forteller Oslo-lærere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): «Sammenlignet med den gangen jeg gikk på skole har elevenes bakgrunn fått mye større betydning.», skriver en ungdomskolelærer til Dagbladet.no. 

Dagbladet.no har kontaktet over 3000 lærere i Oslo, og bedt dem svare på spørsmål om sin egen hverdag. Vi har fått svar fra 200 lærere fra over 90 forskjellige skoler.

Les også: «Selv seksåringer svarer frekt»

Et av spørsmålene Dagbladet.no stilte lærerne var: «Hva mener du kan gjøres for at elevenes familiebakgrunn skal få mindre å si for skoleresultatene?» 

Vil fjerne leksene

«Ikke gi oppgaver på forhånd slik at ressurssterke foreldre kan gjøre oppgavene for dem.», råder en ungdomskolelærer. 

Nesten samtlige lærere mener at løsningen er å fjerne hjemmeleksene. I tillegg ønsker de å fjerne alt som innebærer at elevene skal forbedre seg hjemme. Det favoriserer de som har ressurssterke foreldre og som kan få hjelp hjemmefra.

Flere forteller om foreldre som går langt for hjelpe elevene på skolen. Tre lærere forteller at det er vanlig at foreldre gjør leksene for barna. I tillegg tar noen foreldre seg fri fra jobb for å hjelpe ungene når de har hjemme-eksamen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer