BISTAND: Arvid Sjødin er bistandsadvokat for foreldrene til den avdøde kvinnen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BISTAND: Arvid Sjødin er bistandsadvokat for foreldrene til den avdøde kvinnen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Siktet for drap på samboer:

- Foreldrene har gått i to år og ventet på resultat i etterforskningen

Over to år etter at kvinnen ble funnet død, er hennes samboer siktet for drap. - Det har vært en veldig lang ventetid, sier bistandsadvokaten til kvinnens foreldre.

- Den jobben som nå er gjort, viser tydelig at etterforskningen har gitt en del nye svar. Jeg vil ikke tro det er tatt ut en siktelse uten grunn, uten at jeg skal forhåndsdømme noen som helst. Nå er det viktig at både de pårørende og siktede fortsatt blir ivaretatt best mulig.

Det sier privatetterforsker Jan-Arnt Skjolde etter at Kripos' etterforskning av et mistenkelig dødsfall i en kommune i Vesterålen har tatt en ny vending.

Tirsdag meldte lokalavisa Vesterålen online at personen som i en lengre periode har vært siktet i saken, nå er formelt siktet for drap.

Kripos koblet inn

Det var i august 2016 at ei kvinne ble funnet død i kommunen i Nordland. Politiets første etterforskning ble resultatløs, og politiet kunne ikke konkludere om det mistenkelige dødsfallet var snakk om et selvdrap eller om personen hadde vært utsatt for noe straffbart.

Foreldrene til avdøde var imidlertid ikke tilfreds med resultatet av etterforskning, og leide inn privatetterforsker Skjolde. Sammen med bistandsadvokat Arvid Sjødin fikk han medhold hos statsadvokaten i at saken burde gjenopptas. Da ble også Kripos koblet inn.

Rekonstruert dødsfall

Etter det Dagbladet erfarer, er det omstendigheter på funnstedet som ikke er forenlige med et selvdrap. Dagbladet er også kjent med at det i løpet av 2018 har vært gjennomført rekonstruksjon av dødsfallet for drøye to år siden.

Bistandsadvokaten Sjødin, som representerer foreldrene til den avdøde kvinnen, sier nyheten om utviklinga i saken blir tatt imot med lettelse. Han har selv vært involvert i saken siden slutten av 2016, kort tid etter at dødsfallet fant sted.

- Foreldrene har gått i to år og ventet på et resultat i etterforskningen, og ser nå at det går i riktig retning. Det har vært en veldig lang ventetid, og det skyldes feil tidlig i etterforskningen. Feil som Kripos nå ser ut til å ha rettet opp, sier Sjødin.

Nekter straffskyld

Han beskriver saken som veldig spesiell og en tålmodighetsprøve. Snart vil Stavanger-advokaten reise til Nord-Norge for å møte de pårørende igjen, slik han har gjort en rekke ganger siden 2016.

FORSVARER: Advokat Sol Elden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FORSVARER: Advokat Sol Elden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Da vil jeg fortsette å bistå så godt jeg kan. Vi vet fremdeles ikke hvor lang tid dette vil ta, sier Sjødin.

Den siktedes forsvarer, advokat Sol Elden, skriver i en SMS til Dagbladet at hennes klient ikke erkjenner straffskyld.

- Han stiller seg uforstående til siktelsen, skriver advokaten.