Gabby Petito-saken

Foreldrene i åpenhjertig intervju: - Tortur

Foreldrene til Gabby Petito åpner opp om datterens død og politijakten på forloveden.

DREPT: Gabby Petito (22) ble funnet drept i september. Nå åpner foreldrene seg opp om det forferdelige tapet. Foto: The Moab Police Department / AP / NTB
DREPT: Gabby Petito (22) ble funnet drept i september. Nå åpner foreldrene seg opp om det forferdelige tapet. Foto: The Moab Police Department / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Instagram-eventyreren Gabby Petito (22) forsvant sporløst under en bilferie med forloveden Brian Laundrie (23) i august.

Etter en massiv leteaksjon, ble hun funnet død i Grand-Teton nasjonalpark i den amerikanske delstaten Wyoming 19. september. Obduksjonsrapporten viser at 22-åringen døde av kvelning og FBI betegner det som et drap.

Laundrie, som ifølge politiet er «en person av interesse», vendte i starten av september hjem fra ferien alene, og nektet å svare på hvor kjæresten var. Siden har han vært som sunket i jorda - til tross for at politiet har jaktet på ham i flere uker.

Nå åpner Gabbys foreldre seg opp om tapet av datteren og politijakten på forloveden.

«Jeg elsker deg»

I sommer la Instagram-eventyreren og kjæresten ut på en bilferie med planer om å krysse USA på tvers. Gabbys mor, Nichole Schmidt, innrømmer at hun var bekymret i forkant av turen.

- Jeg var bekymret og ba henne om å være forsiktig, men jeg følte meg trygg fordi hun var med Brian. Jeg trodde han ville ta vare på henne og at det skulle gå fint, sier hun i et intervju med «60 Minutes Australia».

DRAMA: En offentliggjort nødsamtale vitner om høyt konfliktnivå mellom Gabby Petito (22) og forloveden Brian Laundrie (23) før de ble stoppet av politiet 12. august. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

En tydelig preget mor legger til:

- Ingen forventer at slike ting skal skje. Det er en skam at det endte som det gjorde. Jeg håper bare at hun ikke hadde det vondt.

Tidligere har Gabbys familie fortalt at de fikk det siste livstegnet fra datteren 25. august - noe de vanligvis fikk omtrent annenhver dag.

- Husker du hva du sa til henne den siste gangen dere pratet sammen?

- Mine aller siste ord var «jeg elsker deg». Hennes siste ord til meg var «jeg elsker deg også», forteller Gabbys far, Joseph Petito, til «60 Minutes Australia».

- Tortur

Familien sier at de hadde et godt forhold til Laundrie før paret la ut på bilferie.

- Han var en hyggelig fyr. Han var stille, men alltid høflig. Familien likte han, og han leste bøker for det yngste barnet vårt, forteller moren.

Nå har imidlertid forholdet endret seg. For til tross for at 23-åringen ikke er siktet for drap, tror Gabbys familie at Laundrie er innblandet i datterens død. De reagerer derfor sterkt på at han gjemmer seg.

NY VIDEO: Amerikansk politi har frigitt en ny video i forbindelse med drapet på 22 år gamle Gabby Petito som viser at hun muligens utfører håndsignalet for hjelp. Video: MOAB Police Department. Reporter: Julie Tran / Dagbladet Vis mer

- Han er en feiging. Jeg vil at han skal straffes for sine handlinger, sier moren.

Nichole Schmidt og Joseph Petito har flere ganger også vært i strupen på Laundries foreldre, og har blant annet anklaget dem for å hjelpe sønnen å rømme. Nylig har også flere av Laundrie-familiens naboer uttalt at de så Brian og foreldrene kjøre av gårde med en campingvogn samme dag som Petito ble meldt savnet. Chris og Roberta Laundrie hevder imidlertid at de ikke vet hvor han er.

- Det er tortur. Det er grusomt hvis de vet noe uten å fortelle det til oss. Og hvis de ikke vet noe - men fortsatt ikke sier det- er det også ondt, sier faren.

- Vondt å se

Det var 2. juli at Gabby Petito og Brian Laundrie startet reisen i en hvit van som de hadde bygget om til bobil.

12. august - altså to uker før siste livstegn - varslet bekymrede øyevitner politiet og fortalte at de hadde sett en mann slå ei jente i Moab i Utah. Det viste seg å være Petito og Laundrie. Samme dag ble paret stoppet av politiet på vei til Arches National Park. Videomateriale fra kameraene på politibetjentenes uniformer, viser en svært opprørt Petito som hadde kranglet med kjæresten.

- Hvordan var det å se disse videoene?

- Det var vondt. Jeg hadde bare lyst til å hoppe gjennom skjermen og redde henne, sier moren i intervjuet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer