Foreldrene i varetekt etter å ha giftet bort 14-åring

- Foreldrene er siktet for å ha truet med å drepe datteren om hun brøt ut av ekteskapet med en 23-åring. Abid Raja krever hard reaksjon.

- TRUET MED Å DREPE: Foreldrene til en nå 16 år gammel jente sitter nå i varetekt etter å ha giftet bort datteren som 14-åring. De skal ha truet med å drepe henne dersom hun brøt ut av ekteskapet med en 23-åring. 
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
- TRUET MED Å DREPE: Foreldrene til en nå 16 år gammel jente sitter nå i varetekt etter å ha giftet bort datteren som 14-åring. De skal ha truet med å drepe henne dersom hun brøt ut av ekteskapet med en 23-åring. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Foreldrene til jenta som skal ha blitt giftet bort som 14-åring, er arrestert. Etter det Dagbladet får opplyst, er foreldrene siktet for å ha truet med å drepe datteren om hun brøt ut av ekteskapet med en 23-åring.

Ifølge siktelsen inngikk jenta og 23-åringen ekteskap før jul i 2007. 23-åringen er jentas fetter. De to skal ha blitt viet av en imam i leiligheten til 23-åringens foreldre.

Jentas foreldre er siktet etter loven som gjør tvangsekteskap straffbart. Foreldrene er også siktet for å ha medvirket til at ekteskapet kom i stand. 23-åringens mor er også arrestert. Denne kvinnen, som altså er jentas svigermor, er siktet for medvirkningtil ekteskapet.Sammen med sønnen (23) er hun også siktet for vold begått innen familien rettet mot jenta.

Ifølge Dagbladets opplysninger skal de to angivelig ha kommet med drapstrusler.

Ikke giftBåde jentas foreldre og hennes svigermor ble sist uke varetektsfengslet. Det samme ble 23-åringen. Fengslingsmøtet skjedde for lukkede dører. De fire nekter straffskyld, og forklaringer går ut på at det aldri har vært inngått noe ekteskap mellom jenta og 23-åringen. De fire er fengslet til over påske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer