Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Foreldrene leter etter jentene

Foreldrene til jentene som har vært savnet ved Kristiansand siden i går kveld, har i hele natt lett etter barna sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Foreldrene har vært med i søket i hele natt, opplyser politiet i Kristiansand til Dagbladet.

Dykkere, redningshunder og 120 personer leter nå etter de to jentene på åtte og ti år, som har vært savnet i friluftsområdet Baneheia utenfor Kristiansand. Letemannskapene har stor tro på å finne jentene.

- Været er veldig bra. Det er god temperatur, og vi tror ikke det er noen fare. Vi tror vi finner jentene, sier politiet.

Badetur

Jentene skulle ut og bade ved 18.30-tida i går. Da foreldrene ikke hadde hørt fra dem klokka 23, meldte de fra til politiet.

- Det har ikke vært noen statusendring. Vi søker fortsatt, sier redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet klokka 1235 i ettermiddag.

Det er satt inn både hunder og dykkere i søket. Hovedredningssentralen har hatt et helikopter i området, men på grunn av at det er svært tett skog i område, har det innstilt letingen.

- Det var vanskelig å se noe fra lufta. Det er ulendt terreng, og helikopteret dro fra området da det hadde gjort de søk som var mulig, sier Walle.

Dykkere

Politiet har gått ut med en etterlysning, og har fått tips om at jentene skal være observert i ytterkanten av leteområdet ved 22.30-tiden i går.

Åtteåringen har på seg en hvit bukse, grønn regn- og vindjakke, blå caps og hvite og sorte sandaler. Tiåringen er iført en rød vindjakke, sort bukse, sorte sandaler, hvit skjorte med sorte ermer og hvit caps.

- Det var grei temperatur i området i natt, så været tilsier at de skal ha greid seg ganske bra, sier Walle.

Dykkere går akkurat nå gjennom det vannet jentene skulle bade i.

- Jentene er svømmedyktige. Men vi kan aldri utelukke at noe kan ha skjedd. Derfor har vi satt inn dykkere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling