- Foreldrene må få visshet

TØNSBERG/OSLO (Dagbladet): For over sju år siden forsvant Tønsberg-gutten Andreas Hammer sporløst. Foreldrene Harald og Venja kan klart forestille seg hvordan foreldrene til den savnede Lars har det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I sju og et halvt år har familien Hammer i Tønsberg levd i sorg etter at sønnen Andreas plutselig forsvant. Eneste spor foreldrene hadde, var en parkert sykkel utenfor jernbanestasjonen i Tønsberg.

Ifølge politiet i Tønsberg har Harald Hammer, som til daglig er prest i Teie menighet, gitt politiet beskjed om at familien til den savnede Lars Gillesen Hogsnes kan ta kontakt for trøst eller rådgivning i den tunge tida.

Reaksjoner

- Jeg vil ikke spekulere om de etterlattes behov, men jeg håper de får en raskest mulig avklaring. Foreldrene må fortest mulig få vite hva som er skjedd, sier Harald K. Hammer.

Familien Hammer gleder seg på vegne av foreldrene til Lars og foreldrene til de to andre savnede guttene over den høye leteaktiviteten etter at de ble meldt savnet. Det tok 14 måneder før politiet begynte å etterforske forsvinningen til Andreas. Familien Hammer har selv også hatt god nytte av å snakke med mennesker som har mistet et barn.

Fikk gode råd

- Via en felles venninne kom vi i kontakt med en person som hadde mistet et barn på liknende måte åtte år tidligere. Det betydde mye. Denne personen fortalte oss om sine reaksjoner og om hva han hadde gjort og ikke gjort, sier Hammer.

Denne støttespilleren rådet også familien Hammer til å snakke åpent om det som hadde skjedd med sønnen Andreas.

- Kommer sorgen tilbake med denne forsvinningen?

- Nei, vi lever i dette hele tida og er i sorgen hver eneste dag. Andreas er med oss hele tida.

- Hvordan er det mulig å komme seg gjennom en slik tragedie?

- Det er et like stort under for oss som for alle andre at vi har hodet over vannet. Jeg forstår at mennesker i tilsvarende situasjon får problemer med å beholde både forstanden, troen, humøret, familien og evnen til sosial kontakt. Å leve med en slik sorg er en vanvittig situasjon. Den gir oss erfaringer som er sterke. Det vi opplevde er alle foreldres skrekk, og mange følger oss med bønner og samtaler. Folk kjenner igjen sin egen frykt for at det skal skje barna deres noe. Jeg tror også folk faktisk kan sette seg inn i den skrekken dette er, sier Hammer til Dagbladet.

LEVER MED SAVNET: Harald Hammer og kona Venja har levd med savnet av sønnen Andreas i over sju år. - Det er et like stort under for oss som for alle andre at vi har hodet over vannet, sier Harald Hammer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer