Foreldrene måtte jobbe døgnet rundt for å holde sønnen (23) i live med manuell respirator

Nå har familien fått hjelp etter å ha stilt opp i media.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For sju år siden var den kinesiske mekanikeren Fu Xuepeng (23) i en alvorlig bilulykke.

Fu Xuepeng var på vei hjem fra jobb på motorsykkelen i april 2006, da han ble påkjørt av en bil. Gutten ble lam og fikk alvorlige skader på respirasjonssenteret.

Siden har familien holdt ham i live med en provisorisk og manuell respirator, skriver China Daily. Fu Xuepeng kan bare snakke i korte perioder, og det er en utmattende prosess for ham.

- Aldri tenkt på å gi opp China Daily skriver at respiratoren må håndteres manuelt døgnet rundt av de pensjonerte foreldrene, blant annet ved at lufta i en beholder pumpes opp for hånd.

- Vi har aldri tenkt ett sekund på å gi opp. Ingen foreldre ville gitt opp sitt barn hvis det er en liten sjanse for å overleve, sier faren Fu Minzu.

Etter ulykken ble Fu Xuepeng fraktet til en rekke forskjellige sjukehus i landet der eksperter undersøkte hva de kunne gjøre for ham. Det viste seg at han ville være avhengig av respirator resten av livet, men familien hadde ikke råd til å ha ham værende på sjukehus. Derfor tok de ham med hjem, og lagde en egen respirator baset på utstyret som brukes i ambulansene.

- Vi har ingen penger, ingen krefter, bare tid og tålmodighet, sier faren videre til avisa.

I over to år gikk foreldrene, som bor i Zhejiang-provinsen, 24-timers skift hver dag hele uka, for å holde respiratoren i gang. Av og til fikk de hjelp av naboer og slektninger.

Men en dag så en slektning et program på TV der en ny type respirator ble demonstrert. For litt over 200 yuan og med hjelp fra sambygdinger, klarte foreldrene å lage en ny respirator med motor. Dermed slapp de å bemanne den døgnet rundt.

Den økonomiske situasjonen for familien satte imidlertid begrensinger, og de var nødt til å drive respiratoren manuelt i perioder for å spare strøm.

Fikk ny respirator Nå har imidlertid familien fått hjelp etter å ha stilt opp i pressen.

- Mange har sendt oss støttemeldinger og tilbudt hjelp etter at vi sto fram i avisa. Det har vært personer fra myndighetene og vi har hatt eksperter på besøk, sier Fu Minzu.

Løsningen på den fortvilende situasjonen kom etter at en respirator-produsent spanderte en ny modell på dem, skriver China Daily.

Den nye maskinen koster 200 000 yuan (cirka 176 000 kroner), og ble tatt i bruk på onsdag.

- For første gang på fem år sov jeg godt i går natt, sier moren Wang Lanqin.

Den nye respiratoren er også utstyrt med batterier som varer rundt åtte timer slik at den også takler strømbrudd.

I etterkant av pressedekningen har donasjoner fra hele landet strømmet inn. Familien er allerede tynget i gjeld på grunn av helseregningene, men moren i familien fører opp alle donasjoner i en bok for å forsøke å betale alle tilbake.