Foreldrene meldte barna

Bevæpnet med kniv og jernstang, og med luene trukket over hodet, forsøkte to ungdommer å rane frisørsalongen. Noe seinere fikk to foreldrepar mistanke til sine 15 år gamle sønner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VARAORDFØRER AVVERGET RANET: Aud Voss Eriksen, varaordfører i Bærum, satt i frisørstolen da de to forkledte ungdommene stormet inn med kniv og jernstang.

Konfrontert med mistanken brøt guttene sammen og tilsto. Deretter dro foreldrene til politiet og meldte barna sine.

Varaordfører i Bærum, Aud Voss Eriksen, satt i frisørstolen da de to guttene kom stormende inn. Hun avverget forbrytelsen ved å jage dem på flukt.

- Jeg synes foreldrene har gjort noe veldig positivt. Jo lenger utpå glattisen ungdommene havner, jo vanskeligere blir det å hanke dem inn. Disse to 15-åringene kommer forhåpentligvis aldri mer til å begå kriminelle handlinger.

«Kom med pengene!»

Voss Eriksen opplevde ungdommenes ransforsøk slik:

- Den ene gutten sto med hevet jernstang og truet innehaveren til å åpne kassen. Den andre truet min frisør med kniv, forteller hun.
- Begge ropte: «Kom med pengene! Kom med pengene!» Jeg reiste meg opp. Den ene gutten flyttet kniven så den pekte mot magen min. I lua hadde han klippet hull for øynene. Jeg så at han ikke gikk på dop, og at han virket ung og skremt. Da tok jeg sjansen på å reagere, forteller den framtredende Høyre-politikeren.

Hun skrek til ranerne at de skulle komme seg ut. Det viste seg å være nok. De to ungguttene la på sprang.

Noe seinere skal foreldrene til 15-åringene ha fattet mistanke. Det grove ransforsøket har vært omtalt i Asker & Bærums Budstikke, og ryktene gikk i lokalmiljøet.

Da de to ungguttene - begge norske - ble konfrontert av foreldrene sine med hendelsen, brøt de sammen. De tilsto å ha begått ransforsøket, drevet fram av pengemangel. Ingen av dem har vært i kontakt med politiet før.
- Foreldrene brakte dem inn til oss. Guttene tilsto uforbeholdent. Foreldrene oppførte seg som ansvarlige voksne, mener politiavdelingssjef Olav Brubakk, som tror at saken nå kan avgjøres av forhørsretten.

Volden har kommet

Aud Voss Eriksen fikk skjelvinger etter at hun hadde jaget guttene på flukt. Nå håper hun på en unnskyldning.

Men mer engasjert reagerer Voss Eriksen som varaordfører i en bare tilsynelatende harmonisk kommune.

- Selv her i Bærum florerer vold, ran og narkotikamisbruk. I lengre tid har eldre ungdom fra Oslo kommet hit og ranet yngre ungdom på vei hjem fra skolen. Slik har volden kommet hit.

Voss Eriksen tror foreldrene må bli mer oppmerksomme på hva barna deres driver med:
- Ofte skorter det ikke på kjærlighet. Men dagens foreldre er presset på tid. Vi må snakke med barna våre, og gjerne sjekke hva de driver med.

varaordfører i Bærum