KLARE ØNSKER: Foreldrene til den ett år gamle gutten er rimelig klare på hva den lille vil og ikke vil ha til bursdagen sin. Kvittering med alle uønskede gaver er i alle fall én av tingene. Faksimile: Reddit / Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
KLARE ØNSKER: Foreldrene til den ett år gamle gutten er rimelig klare på hva den lille vil og ikke vil ha til bursdagen sin. Kvittering med alle uønskede gaver er i alle fall én av tingene. Faksimile: Reddit / Illustrasjonsfoto: NTB ScanpixVis mer

Foreldrene ønsker kvittering med gavene til sønnens ettårsdag. Nå rases det mot invitasjonen

Verdens mest krevende foreldre?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De aller fleste kan si seg enige i at det er et barns foreldre som best vet hva den lille poden trenger og ønsker seg til ettårsdagen, men noen ganger kan det gå litt over stokk og stein.

Mye kan tyde på at det er det som har skjedd når et par spesifikke foreldres bursdagsinvitasjon ble lagt ut på nettstedet reddit.

Kommentarfeltet under den aktuelle invitasjonen, som nå består av nesten 6000 kommentarer, har eksplodert, og det er stor enighet om én ting. Her har de gått for langt. Altfor langt.

Kvittering, takk! Men der «internettet» er skjønt enige om at småbarnsforeldrene har tråkket over streken, er det sprikende oppfatninger om hvorfor. Her er det nemlig mye å ta tak i.

De skriver blant annet at alle som kjøper gaver som ikke står på den annonserte ønskelista, må legge ved kvitteringer.

- Når vi byttter inn gaver uten kvitteringer får vi bare igjen halvparten av verdien. Det er akkurat som å kaste vekk penger om dere ikke legger ved kvittering. Morsmelkerstatning koster oss over 600 kroner i uka, så det er fint for oss å kunne bytte inn det han ikke trenger, skriver de i invitasjonen.

De gjør det også klinkende klart at dersom gjestene akter å kjøpe noe annet enn det som står på lista, så må de si ifra med en gang. Dette for at foreldrene skal kunne kjøpe de aktuelle tingene med en gang.

Og klær med den lille hjerteknuserens navn på? Glem det!

- Vennligst ikke kjøp gaver med navnet hans på som må brukes utenfor huset. Klær med navn på er hovedgrunnen til at barn bli kidnappet, så vi trenger ikke å kunngjøre navnet hans på klær eller leker.

Reaksjoner Internettet er og blir et utilgivelig sted, men det er langt fra alltid at kommentarfelt viser en slik konsensus.

Først og fremst er det stor enighet om at det er synd på den lille ettåringen som skal vokse opp med slike foreldre.

For det andre mener et stort flertall at dersom vedkommende som skal i denne bursdagen skal kjøpe en gave, skal den være av det bråkete slaget.

Det heter også i invitasjonen, som tross alt fyller en A4-side, at «... en formell invitasjon vil snart komme i postkassene deres». Ikke så rent få spekulerer i hvordan den vil se ut.

Foreldrene ønsker kvittering med gavene til sønnens ettårsdag. Nå rases det mot invitasjonen