TRAGEDIE: Massebortføringen skjedde bare timer etter at minst 71 personer ble drept og 124 såret i to eksplosjoner på en bussterminal i Nigerias hovedstad Abuja. Nigerias president Goodluck Jonathan gir Boko Haram skylden også for dette angrepet. Her ligger sko og klesrester igjen etter bombeangrepet i Abuja. Foto: AP Photo/ Sunday Alamba/NTB scanpix
TRAGEDIE: Massebortføringen skjedde bare timer etter at minst 71 personer ble drept og 124 såret i to eksplosjoner på en bussterminal i Nigerias hovedstad Abuja. Nigerias president Goodluck Jonathan gir Boko Haram skylden også for dette angrepet. Her ligger sko og klesrester igjen etter bombeangrepet i Abuja. Foto: AP Photo/ Sunday Alamba/NTB scanpixVis mer

Foreldrene opplevde sitt livs mareritt da islamister bortførte 100 jenter

Nå ber de myndighetene om hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nigerianske sikkerhetsstyrker opplyser at de fleste skolejentene som ble bortført av islamister mandag, nå er frigjort. Åtte av de over 100 jentene som ble tatt er fortsatt savnet.

Nigeria har vært i sjokk etter at over 100 jenter ble bortført fra en videregående skole i Nigeria mandag. De ble bortført av islamister som utga seg for å være soldater som skulle evakuere skolen. Seint onsdag kveld melder militæret i landet at flesteparten av jentene er frigjort.

- Etter denne utviklingen har rektoren ved skolen bekreftet at kun åtte av elevene fortsatt er savnet, sier general Chris Olukolade.

Han sier ikke noe om hvor mange jenter som er frigjort. En person er pågrepet i forbindelse med aksjonen.
Tatt til base Jentene skal ha blitt tatt med til en base tilhørende ytterliggående islamister fra gruppen Boko Haram, ifølge foreldre. Studentene i Chibok hadde kommet tilbake til skolen for å fullføre sine avsluttende eksamener, til tross for at alle utdanningssteder i staten Borno er stengt på grunn av de nylige angrepene utført av Boko Haram.

Studentene trodde islamistene var nigerianske soldater som skulle beskytte dem mot et angrep, og derfor adlød de ordrene om å gå ut av skolen.

- De fortalte oss at vi skulle komme ut og gå til porten, og vi fulgte instruksjonene deres, sier 18 år gamle Godiya Isaiah, som klarte å flykte fra kidnapperne. Minst 14 jenter skal ha klart å flykte.
- Et mareritt En politimann opplyser at det er ytterliggående islamister fra gruppen Boko Haram som sto bak bortføringen. Boko Haram betyr «vestlig utdanning er syndig», og gruppen har de siste månedene begynt å bortføre mange unge jenter. Massebortføringen av jenter mellom 15 og 18 år har sjokkert Nigeria, og desperate foreldre ber myndighetene om å finne jentene. — De tok datteren min. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, sier en av mødrene.

- De må ikke la våre døtres drømmer bli knust av disse morderne, sier hun. En far sier at hans datter er bortført. Han omtaler det som et mareritt.

- Hele byen sørger, sier mannen.
Flere angrep Boko Haram har stått bak en lang rekke tidligere angrep på sivile, politifolk og regjeringsstyrker nord i Nigeria. Gruppen sier den kjemper for å innføre en strengt islamistisk stat i det nordlige Nigeria.

Massebortføringen skjedde bare timer etter at 75 personer ble drept og over 100 såret i to eksplosjoner på en bussterminal i Nigerias hovedstad Abuja.

Nigerias president Goodluck Jonathan gir Boko Haram skylden også for dette angrepet. Gruppen antas i tillegg å stå bak angrep mot flere landsbyer i delstaten Borno søndag, hvor minst 60 mennesker skal ha blitt drept.

(NTB)

STORE UTFORDRINGER: Nigerias president Goodluck Jonathan. Foto: AP / NTB scanpix
STORE UTFORDRINGER: Nigerias president Goodluck Jonathan. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer