Foreldrene prøvde å bryte opp forholdet

Få dager før drapet på Therese Johansson Rojo (15) kontaktet den drapstiltalte jenta (16) barne- og ungdomspykiatrien.

KJEMPET: Therese Johansson Rojo ble slått i hjel med en stokk for deretter å bli kvalt til å døde. Foreldrene til til drapstiltalte 16-åringene prøvde å få slutt på forholdet, men lyktes ikke. Foto: Roger Vistrom/EXPRESSEN
KJEMPET: Therese Johansson Rojo ble slått i hjel med en stokk for deretter å bli kvalt til å døde. Foreldrene til til drapstiltalte 16-åringene prøvde å få slutt på forholdet, men lyktes ikke. Foto: Roger Vistrom/EXPRESSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Guttens mor og jentas stefar prøvde å snakke barna til fornuft, men uten å lykkes, skriver avisa Expressen.

I et politiavhør skal guttens mor fortalt at hun prøvde å få sønnen til å skjønne at forholdet ikke var sunt og at det var usunt å være så nært knyttet til hverandre i så ung alder.

Det samme skal jentas stefar ha gjort. 

- Iblant ble det oppfattet som de kontrollerte hverandre. Det var usunt.

Slo med myk stokk
I går presenterte Dagbladet politiets rekonstruksjon av drapet på 15 år gamle Therese Johansson Rojo. Her viser og forteller 16-åringen, som står tiltalt for overlagt drap, hva som skjedde da han 6. juni i år slo i hjel og kvelte jenta han hadde vært utro med i et skogholt i Stureby utenfor Stockholm.

- Det var en myk stokk. Hun skrek, eller sa hun til meg høyt - hva gjør du - jeg har ikke gjort deg noe. Da legger jeg meg over henne og tar strupetak, forteller gutten.

I flere uker planla det jevnaldrende kjæresteparet drapet på Therese. Da den 16 år gamle jenta fikk vite at kjæresten hadde vært utro med Therese, svartnet det for henne. Først slo hun kjæresten, deretter skrev hun flere hatefulle tekstmeldinger.

- Jeg klarer ikke å sitte her, tre seter bortenfor henne på t-banen. Hun skal dø, var en av flere sms hun skrev til kjæresten.
 
- Jeg var utro mot min kjæreste med henne (Therese, journa. anm.). Det var et tungekyss som varte i rundt tre sekunder, skal den drapstiltalte gutten forklart i politiavhør.

Oppsøkte barne- og ungdomspykiatrien

Expressen skriver at også jentas klasseforstander la merke til at jenta, som står tiltalt for medvirkning til overlagt drap, sluttet å omgå vennene sine, for å være mer sammen med kjæresten.

- De var innesluttet i forholdet og valgte bort alt annet rundt seg.

Den 16 år gamle jenta fikk sammenbrudd etter at hun hadde mishandlet kjæresten i skolegården. Læreren skal ha tatt kontakt med hennes foreldre, som skulle ta kontakt med barne- og ungdomspsykiatrien. I politiavhør skal jenta ha sagt at hun prøvde å gjøre det slutt, men at hun ikke klarte det.

2. juni - fire dager før det bestialske drapet - besøkte jenta barne- og ungdomspsykiatrien.

- Hun sa at alt sto bra til, forteller stefaren, ifølge Expressen

En kamerat av 16-åringen prøvde å snakke ham til fornuft. Han lovet at han skulle skjerpe seg, men ingenting skjedde.

- Han ble tilbakeholden. Det var hele tiden hun som sa hva han skulle gjøre.

- Burde hørt på mine og hennes foreldre
I politiavhør skal 16-åringen fortalt følgende:

- Jeg innser nå at jeg burde ha hørt på mine og hennes foreldre. Jeg burde ikke vært sammen med henne lenger.

Rett etter at han har drept Therese, ringer han kjæresten for å fortelle at hun er død.

- Jeg trodde han tullet. Det hele var ett spill, har jenta fortalt i politiavhør, skriver Aftonbladet.

19. august starter rettssaken.