Foreldrene prøvde å bryte opp forholdet

Få dager før drapet på Therese Johansson Rojo (15) kontaktet den drapstiltalte jenta (16) barne- og ungdomspykiatrien.

KJEMPET: Therese Johansson Rojo ble slått i hjel med en stokk for deretter å bli kvalt til å døde. Foreldrene til til drapstiltalte 16-åringene prøvde å få slutt på forholdet, men lyktes ikke. Foto: Roger Vistrom/EXPRESSEN
KJEMPET: Therese Johansson Rojo ble slått i hjel med en stokk for deretter å bli kvalt til å døde. Foreldrene til til drapstiltalte 16-åringene prøvde å få slutt på forholdet, men lyktes ikke. Foto: Roger Vistrom/EXPRESSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Guttens mor og jentas stefar prøvde å snakke barna til fornuft, men uten å lykkes, skriver avisa Expressen.

I et politiavhør skal guttens mor fortalt at hun prøvde å få sønnen til å skjønne at forholdet ikke var sunt og at det var usunt å være så nært knyttet til hverandre i så ung alder.

Det samme skal jentas stefar ha gjort. 

- Iblant ble det oppfattet som de kontrollerte hverandre. Det var usunt.

Slo med myk stokkI går presenterte Dagbladet politiets rekonstruksjon av drapet på 15 år gamle Therese Johansson Rojo. Her viser og forteller 16-åringen, som står tiltalt for overlagt drap, hva som skjedde da han 6. juni i år slo i hjel og kvelte jenta han hadde vært utro med i et skogholt i Stureby utenfor Stockholm.

- Det var en myk stokk. Hun skrek, eller sa hun til meg høyt - hva gjør du - jeg har ikke gjort deg noe. Da legger jeg meg over henne og tar strupetak, forteller gutten.

I flere uker planla det jevnaldrende kjæresteparet drapet på Therese. Da den 16 år gamle jenta fikk vite at kjæresten hadde vært utro med Therese, svartnet det for henne. Først slo hun kjæresten, deretter skrev hun flere hatefulle tekstmeldinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer